Τα πρωτοσελίδα των εφημέριδων - iefimerida.gr

Τα πρωτοσελίδα των εφημέριδων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου και η πτώση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "6,1 δισ. ευρώ χρωστά το Κράτος στην Αγορά!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ποσό των 6,1 δισ. ευρώ χρωστάει το Κράτος στην Αγορά από ληξιπρόθεσμα χρέη. Τα υπουργεία, οι Οργανισμοί και οι Φορείς του ελληνικού Δημοσίου έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους ιδιώτες, καθώς δεν έχουν ξοφλήσει τις οφειλές τους και παρά τις φοροεισπράξεις το επόμενο διάστημα αναμένεται δύσκολο για πληρωμές, καθώς η «μαύρη τρύπα» των εσόδων παραμένει και αγγίζει τα 1.924 δισ. ευρώ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να φωνάξει ο Βενιζέλος την «πλατεία» στο γραφείο του".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "και μετά να πάει και ο ίδιος στο Σύνταγμα να μιλήσει με τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους πολίτες για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο Βενιζέλος «γονάτισε» ενώπιον των δανειστών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν χρειάστηκαν παρά μόνο 48 ώρες για να μεταμορφωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου ταυτόχρονα, και στην ανάγκη του να πείσει τις δάνειες δυνάμεις έγινε χειρότερος από τον προκάτοχό του, δίνοντας γην και ύδωρ".

ΕΘΝΟΣ: "Πτώση βάσεων στις «περιζήτητες» σχολές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η δυσκολία των θεμάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις προκάλεσε καθίζηση στη βαθμολογία. Χαρακτηριστική είναι η πτώση των βάσεων τις περιζήτητες σχολές. Αυξήθηκαν τα γραπτά με επιδόσεις κάτω του δέκα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ροτσιλντ και Ροκφέλερ μας χρησιμοποιούν για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία JP Morgan, η δυναστεία Warburg και η δυναστεία Rockefeller είναι μερικοί από τους αργυραμοιβούς που προωθούν την Νέα αυτή Τάξη ενώ τη συμμορία συμπληρώνουν άνθρωποι όπως ο Σόρος, ο Κίνιγκερ και άλλοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα πρέπει να απογραφούν στις Τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο του ΙΚΑ μπαίνουν και πάλι οι συνταξιούχοι προκειμένου να εντοπιστούν όσοι λαμβάνουν παράνομα σύνταξη. Παράλληλα, η διοίκηση του ταμείου έστειλε τελεσίγραφο σε συνεργαζόμενες κλινικές, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί το φαινόμενο της αδικαιολόγητης αύξηση του κόστους επεμβάσεων, τότε το ΙΚΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παιδεία κάτω από τη βάση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πτώση των βάσεων, σχεδόν καθολική δείχνουν τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών και απώλειες για τις σχολές υψηλής ζήτησης, ακόμη και στις υψηλόβαθμες του κέντρου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πέφτουν έως 1.500 μόρια οι βάσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα φετινά αποτελέσματα γκρέμισαν όλες τις σταθερές των Πανελλαδικών. Για πρώτη φορά στα χρονικά των εξετάσεων η αποτυχία στη Φυσική της τεχνολογικής κατεύθυνσης(74,17%) ξεπέρασε το ποσοστό των γραπτών που βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά της ίδιας κατεύθυνσης (72,53%)".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι χάθηκε ένα 20μηνο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Κυβέρνησις Παπανδρέου πλησιάζει το μέσον της θητείας της. Ανήλθε στην εξουσία τον Οκτώβριο 2099 και τότε το κύριο σύνθημά της ήταν «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Δυστυχώς, κατά το πρώτο αυτό 20μηνο ο τόπος βούλιαξε ακριβώς επειδή δεν άλλαξε τίποτε".

Η ΑΥΓΗ: "Καταψηφίζει η κάτω Βουλή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με κάλπη στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι - Αποφασισμένοι» πολίτες, που διαδηλώνουν για 28η συναπτή μέρα στην πλατεία, θα δώσουν τη δική τους ψήφο «μη εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Στάση πληρωμών προς τα ταμεία και προμηθευτές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο μεγαλύτερος μπαταχτσής παραμένει ο δημόσιος τομέας, στερώντας από πολύτιμη ρευστότητα την αγορά. Επίσης, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διογκώθηκε με ιλιγγιώδεις ρυθμούς στο φετινό πρώτο τετράμηνο, χωρίς να υπολογίζονται η «μαύρη τρύπα» των εσόδων και ο εκτροχιασμός των δαπανών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στο κόκκινο η πίεση στην Ελλάδα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ηχηρό τελεσίγραφο επέλεξε να αποστείλει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα, θέτοντας ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. στις 3 Ιουλίου την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, του εφαρμοστικού του νόμου και προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων".

Η ΝΙΚΗ: " Εφτασε το τέλος της μονιμότητας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και φέρνει το θέμα στο επικείμενο δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο λαός και να ξεπεραστούν συνταγματικά κολλήματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος αποκάλυψε ότι η «μονιμότητα» θα είναι μεταξύ των προτάσεων για τη συνταγματική μεταρρύθμιση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ψηφίστε, πουλήστε και ... εδώ είμαστε! «Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία» το τελεσίγραφο Eurogroup - Προέδρου Ε.Ε.".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε μία ενιαία γραμμή κινήθηκαν οι δηλώσεις χθες τόσο του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό όσο και του Eurogroup".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να τσακίσει το αστικό πολιτικό σύστημα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: τον πόλεμο του λαού απέναντι στον πόλεμο που διεξάγεται εσείς και όλα τα κόμματα που συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική, εμείς θα προσπαθήσουμε να τον διεξαγάγουμε με ακόμα πιο αποφασιστικό, πιο αποτελεσματικό και πιο συσπειρωτικό τρόπο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαστίγιο και καρότο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρώτο... καρότο προς τον ελληνικό λαό - αλλά και την ελληνική κυβέρνηση - προσεφέρθη χθες από την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου να μετριαστεί η εντύπωση του ωμού εκβιασμού πως εάν δεν εγκριθούν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, η χώρα θα αφεθεί στη μοίρα της".

City Press: "Πολιτική φλυαρία με μεγάλο κόστος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση δεν έχει τις λύσεις στα προβλήματα. Η ΝΔ επενδύει στην πόλωση. Ξέφυγε το δημοσιονομικό έλλειμμα του τετραμήνου".

Metro: "Πτώση των βάσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων της Θετικής Κατεύθυνσης (Βιολογία, Μαθηματικά, Φυσική), μείωση των αριστούχων και γενική πτώση των βάσεων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Βουτιά των βάσεων σε όλα τα πεδία".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Πίεση για το μεσοπρόθεσμο με «όπλο» την πέμπτη δόση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "πρώτα η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή και μετά η εκταμίευση (αρχές Ιουλίου) της 5ης δόσης του δανείου και η προώθηση του νέου πακέτου βοήθειας, επί των οποίων ελήφθησαν χθες πολιτικές αποφάσεις".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Τραπεζικός Αρμαγεδδών 2 τρισ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επενδύσεις αξίας 2 τρισ. δολ. σε Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία διατηρούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών διακανονισμών (BIS). Η έκθεση των χαρτοφυλακίων τους στην Ελλάδα περιορίστηκε κατά περίπου 30% (στα 136,3 δισ. δολ.) καθώς οι περισσότερες δεν ανανέωσαν όσα δάνεια έληξαν τους προηγούμενους μήνες".

ΚΕΡΔΟΣ: "«Ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο αν θέλετε να πάρετε τα λεφτά»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "όρος επιβίωσης για την ελληνική οικονομία γίνεται η άμεση ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με βάση τις αποφάσεις που πήρε το Eurogroup χθες και προχθές στο Λουξεμβούργο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ούτε ένα ευρώ δανείου πριν το Μεσοπρόθεσμο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στις 3 Ιουλίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής και το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, θα γίνει η εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, τόσο από την Ευρωζώνη όσο και από το ΔΝΤ".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ