Μια νέα «γαλάζια» γενιά γεννιέται στη Γαλλία: καθημερινές διαδηλώσεις εναντίον των γάμων γκέι - iefimerida.gr

Μια νέα «γαλάζια» γενιά γεννιέται στη Γαλλία: καθημερινές διαδηλώσεις εναντίον των γάμων γκέι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παριζιάνοι ή επαρχιώτες, καθολικοί οι περισσότεροι και σκληροί δεξιοί: η νεά γενιά της Γαλλίας κάνει πολύ θόρυβο εναντίον του σχεδίου νόμου της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Ολάντ που θέλει να νομιμοποιήσει τους γκέι γάμους.

Πιστεύουν ότι ο νόμος είναι «άδικος», «παράλογος», «χωρίς κοινωνικό διάλογο» και επισπεύδει την απώλεια των ηθικών κανόνων της χώρας. Κινούνται με την αίσθηση ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση τους «περιφρονεί». Είναι μεταξύ 18-25 ετών και κατέβηκαν στο δρόμο για πρώτη φορά οι περισσότεροι.

Μια νέα γενιά δημιουργείται γύρω από ένα ζήτημα που θα πίστευε κανείς ότι θα το έβλεπε με καλό μάτι: την ανοχή απέναντι στους γκέι γάμους. Τα «γαλάζια» αυτά παιδιά δεσμεύτηκαν να διαδηλώνουν κάθε βράδυ, μετά τις 7, μπροστά στη Γαλλική Βουλή και διοργανώνουν μια «μεγάλη» κινητοποίηση για τις 21 Απριλίου.

Για παράδειγμα, ο 21χρονος Μπερτράν ντε Βιλέλ ο οποίος κρατήθηκε στο αστυνομικο τμήμα την Δευτέρα 15 Απριλίου γιατί επιχείρησε να στήσει σκηνή μπροστά στη Βουλή. «Είναι η πρώτη φορά που ένας νόμος με κάνει να κατεβαίνω στο δρόμο» δηλώνει στην Le Monde ο νεαρός ο οποίος είναι μέλος της «γαλάζιας» φοιτητικής νεολαίας UNI. «Αλλά από πέρυσι τον Νοέμβριο δεν έχασα καμία διαδήλωση, τόσο πολύ έχω θυμώσει με αυτό το νόμο» προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ