Ολο και μακροβιότεροι γίνονται οι Ευρωπαίοι -Ανδρες στα 83, γυναίκες στα 86,4 - iefimerida.gr

Ολο και μακροβιότεροι γίνονται οι Ευρωπαίοι -Ανδρες στα 83, γυναίκες στα 86,4

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η προσδόκιμο ζωής των Ευρωπαίων όλο και αυξάνεται. Οι κάτοικοι της ευρωπαϊκής ένωσης που φτάνουν στα 65 μπορούν να ελπίζουν ότι θα ζήσουν ως τα 83, για τους άνδρες, και ως τα 86,4 κατά μέσο όρο, για τις γυναίκες, ήτοι αύξηση 1 έτους από το 2005.

Κάθε χρόνο οι Ευρωπαίοι κερδίζουν τρεις μήνες ζωής, οι παιδικοί θάνατοι έχουν μειωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Ερευνας της Γαλλίας. Η ΕΕ έθεσε ως στόχο να αυξήσει ακόμη περισσότερο το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της ως το 2020.

Μια από τις αιτίες που το προσδόκιμο αυξάνεται, όπως δηλώνει στην Le Monde ο διευθυντής του Ινστιτούτου JeanMarie Robin, είναι ότι οι πολίτες δηλώνουν εγκαίρως τις χρόνιες ασθένειές τους (διαβήτης, υπέρταση) και φροντίζουν να τις θεραπεύουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ