Φτιάξτε μόνοι σας τα επιτόκια του ευρώ-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γίνεται ηλεκτρονικό παιχνίδι

«Top Floor-Ο δρόμος προς την κορυφή» θα λέγεται το διαδικτυακό εκπαιδευτικό παιχνίδι που θα κάνει για λίγο τους απλούς θνητούς να νιώσουν πανίσχυροι τραπεζίτες.

Από την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες έθεσαν στη διάθεση του κοινού ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε νέους από 18 έως 25 ετών. Πρόκειται για ένα διαδραστικό κουίζ το οποίο εκτυλίσσεται στους ανελκυστήρες μιας εικονικής εκδοχής των μελλοντικών κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΚΤ.

Οι παίκτες καλούνται να παραδώσουν επτά έγγραφα εργασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το οποίο συνεδριάζει στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Καθώς ανεβαίνουν τους ορόφους, οι παίκτες απαντούν σε μια σειρά ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής για το θεσμικό πλαίσιο, την οργάνωση και τα καθήκοντα της ΕΚΤ, του Ευρωσυστήματος και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών. Με κάθε σωστή απάντηση λαμβάνουν και ένα έγγραφο.

Έτσι, μέσα από αυτή την πρωτότυπη και παράλληλα διασκεδαστική εμπειρία, οι παίκτες μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα το σύνθετο έργο της ΕΚΤ, και να αποκτήσουν μια εικόνα των στοιχείων και των αναλύσεων που λαμβάνει υπόψη το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για τα επιτόκια στη ζώνη του ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ