Το διάλειμμα για φαγητό εκτός δουλειάς κάνει ευτυχείς τους εργαζομένους - iefimerida.gr

Το διάλειμμα για φαγητό εκτός δουλειάς κάνει ευτυχείς τους εργαζομένους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγη ώρα εκτός γραφείου μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο ευτυχίας των εργαζομένων και, κατά συνέπεια, την απόδοσή τους. Αυτό είναι το συμπέρασμα βρετανικής έρευνας, που τάσσεται υπέρ του διαλείμματος για γεύμα εκτός του χώρου εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Σάσεξ προειδοποιούν ότι όσοι εργαζόμενοι τρώνε στο γραφείο τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούν δυστυχισμένοι, κάτι που φυσικά έχει επιπτώσεις και στην παραγωγικότητά τους.

Αντίθετα, παρατηρήθηκε πως όσοι κάνουν διάλειμμα και απομακρύνονται από τον εργασιακό χώρο για να γευματίσουν, έχουν μεγαλύτερη αισιοδοξία σχετικά με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και βέβαια καλύτερες «επιδόσεις» σε αυτές.

Όσοι λοιπόν αλλάξουν τις συνήθειές τους επηρεασμένοι από την έρευνα, ας έχουν υπόψη τους ότι δεν θα προκαλέσει καμία αλλαγή στη διάθεσή τους αν απλά φάνε στο εστιατόριο της επιχείρησης. Καλό είναι να καταναλώσουν ένα σάντουιτς δίπλα στη θάλασσα ή σε παγκάκι πάρκου, γιατί έτσι θα τονώσουν περισσότερο το βαθμό της αισιοδοξίας τους, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Διότι, οι Βρετανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι είναι περισσότερα τα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται από ένα γεύμα σε εξωτερικό χώρο, παρά σε εστιατόριο.

Όσοι πάλι προλαβαίνουν, θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους για φαγητό κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, αφού και αυτό βελτιώνει τη διάθεση των εργαζομένων. Τέλος, ακόμη και η κατανάλωση ενός σνακ σε μέσο μαζικής μεταφοράς έχει πιο θετική επίδραση από το φαγητό στο γραφείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ