Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης - iefimerida.gr

Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης

Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχημα αυτόνομης μετακίνησης είναι αυτό που μπορεί να κινηθεί και να πλοηγηθεί μόνο του χωρίς την παρέμβαση οδηγού και το Hitachi Ropits είναι το πρώτο του είδους που θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεν είναι ένα κανονικό αυτοκίνητο που μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες σε εθνικές οδούς, μιας και η διαθέσιμη τεχνολογία δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κινητή πολυθρόνα που θα εξυπηρετεί κυρίως την μετακίνηση ανθρώπων κάποιας ηλικίας. Άλλωστε αυτή ήταν και η ιδέα πίσω από την εξέλιξή του, μιας και ο πληθυσμός της Γης γηράσκει συνεχώς.

«Πολυθρόνα» για έναν λοιπόν το Ropits (Robot for Personal Intelligent Transport η πλήρης επωνυμία του), αλλά high tech πολυθρόνα, καθώς διαθέτει GPS, laser και πολλούς αισθητήρες –ακόμα και στο κάτω μέρος του- που αναγνωρίζουν τα εμπόδια και τα αποφεύγουν. Παράλληλα αναγνωρίζονται και αποφεύγονται και οι πεζοί, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό από τη στιγμή που το Ropits, που έχει πλάτος 70 εκατοστά και ύψος 160, κινείται σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια. Με ταχύτητα περπατήματος, η μέγιστη τιμή της οποίας μπορεί να φτάσει και τα 6 χλμ./ ώρα, ενώ ο επιβάτης του μπαίνει από μπροστά, από τη μια και μοναδική του πόρτα.

Για τη συνέχεια εισάγει στο σύστημα πλοήγησης τον προορισμό του, κάθεται πίσω και χαλαρώνει, ακούγοντας παράλληλα το μονότονο θόρυβο του ηλεκτροκινητήρα. Αν θέλει μπορεί να το κατευθύνει και ο ίδιος μέσω joystick, αλλά μάλλον δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για την τιμή αγοράς του Hitachi Ropits, όμως με τόση τόση ενσωματωμένη τεχνολογία δεν θα μπορεί να είναι φτηνό.

Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης | iefimerida.gr 0
Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης | iefimerida.gr 1
Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης | iefimerida.gr 2
Hitachi Ropits: Το πρώτο όχημα αυτόνομης μετακίνησης | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όχημα Hitachi Ropits αυτόνομη μετακίνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ