Για ποια παραπτώματα κατηγορούνται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr

Για ποια παραπτώματα κατηγορούνται οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα «λαβράκια» προέκυψαν από τις 294 νέες υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι διώκονται για σοβαρά παραπτώματα, καθώς μετά από ελέγχους ήρθαν στο «φως» νέα απίστευτα περιστατικά. Εκπαιδευτικοί και γιατροί οι οποίοι ασελγούν σε μαθητές και ασθενείς, υπάλληλοι οι οποίοι υπεξαίρεσαν δημόσιο χρήμα ή προχώρησαν σε σύσταση συμμορίας και παρά τις κατηγορίες εξακολουθούν να εργάζονται στο Δημόσιο και να χτυπούν κάρτα κανονικά.

Ο κατάλογος των επίμαχων υποθέσεων στάλθηκε χθες από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να τεθούν σε αργία οι επίορκοι υπάλληλοι, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ».

Από τις 294 υποθέσεις, οι 229 αφορά υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα, όπως εργαζόμενους σε νοσοκομεία, δήμους, και εφορίες, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ειδικές κατηγορίες, όπως αστυνομικούς, πυροσβέστες, και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο. Για τους επίορκους του στενού δημοσίου τομέα, θα αποφασίσουν τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια, ενώ για τους υπόλοιπους θα ακολουθηθούν άλλες πειθαρχικές διαδικασίες.

Το πιο συχνό παράπτωμα για το οποίο κατηγορούνται οι επίορκοι υπάλληλοι, είναι η απιστία στην υπηρεσία και η παράβαση καθήκοντος, οι υποθέσεις αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας, ενώ συχνό παράπτωμα είναι και οι ψευδείς βεβαιώσεις για προσωπικό όφελος, με την λίστα του Γενικού Επιθεωρητή να περιλαμβάνει 24 τέτοιες περιπτώσεις, εκ των οποίων οι πέντε αποτελούν κακουργηματικές πράξεις καθώς το ποσό με το οποίο ζημίωσαν το Δημόσιο, υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ