Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H οικογένεια της «Σιδηράς Κυρίας», στενοί φίλοι της και πολιτικοί που στάθηκαν στο πλευρό της την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας, συμμετείχαν χθες σε μία μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Γουέστμινστερ. Εκεί βρέθηκαν περίπου 100 άτομα. Το φέρετρο με τη σορό της Θάτσερ έφτασε στο σημείο τυλιγμένο με τη βρετανική σημαία.

Πλήθος κόσμου θα βρεθεί σήμερα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο κεντρικό Λονδίνο, προκειμένου να απευθύνει το «τελευταίο αντίο» στη «Σιδηρά Κυρία» Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή την προηγούμενη εβδομάδα σε ηλικία 87 ετών, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Ναός αναμένεται να είναι κατάμεστος από περίπου 2.300 προσκεκλημένους.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται οι συγγενείς και οι φίλοι της Μάργκαρετ Θάτσερ, στενοί συνεργάτες της, μέλη του προσωπικού της, καθώς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου και της αντιπολίτευσης. Επίσης, εκεί θα βρίσκονται νυν και πρώην ηγέτες χωρών που ήταν κοντά στην «Σιδηρά Κυρία», καθώς και 200 επίσημοι εκπρόσωποι κρατών. Εκεί θα βρεθεί και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 ώρα Ελλάδος, ενώ οι πόρτες στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου θα ανοίξουν στις 11:00 το πρωί. Οι προσκεκλημένοι αναμένεται να εισέλθουν στον Ναό στις 10:00. Την ίδια ώρα (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) το φέρετρο με τη σορό της Μάργκαρετ Θάτσερ θα διασχίσει για τελευταία φορά τους δρόμους του Λονδίνου. Το φέρετρο, από την Εκκλησία της Πολεμικής Αεροπορίας, θα μεταφέρει κιλλίβαντας πυροβόλου όπλου μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Η τελετή της κηδείας αναμένεται να έχει διάρκεια 55 λεπτά.

Η Σκότλαντ Γιάρντ έκανε γνωστό ότι στους δρόμους του Λονδίνου θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί, ενώ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Αστυνομίας βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού», μετά και την - κατά πολλούς - τρομοκρατική ενέργεια στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο τεράστιος αριθμός των αστυνομικών που θα συμμετέχει στην επιχείρηση για την αποφυγή επεισοδίων κατά τη διάρκεια της κηδείας της «Σιδηράς Κυρίας», δείχνει πως το κέντρο του Λονδίνου θα είναι κυριολεκτικά «αστακός», ενώ θα υπάρχουν και αξιωματικοί οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση ανάγκης.

Οπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, είχε εξαρχής αποφασιστεί η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ να φρουρείται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, ωστόσο μετά τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ, τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, ιδιαίτερα τη στιγμή που εκεί θα βρίσκονται η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρωθυπουργός της χώρας. Ωστόσο, οι Αρχές δεν θα απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά της κληρονομιάς της Θάτσερ κατά τη διάρκεια της κηδείας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αριθμός ατόμων που έχουν προετοιμάσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, έχουν ήδη ενημερώσει τις Αρχές, κάτι που άλλωστε είχε επανειλημμένα ζητήσει και η Σκότλαντ Γιάρντ.

Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σήμερα το ύστατο χαίρε στη Μάργκαρετ Θάτσερ [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ