Απολύθηκε ο Ισπανός πρόξενος στη Βοστώνη γιατί τη Δευτέρα... σχόλασε κανονικά - iefimerida.gr

Απολύθηκε ο Ισπανός πρόξενος στη Βοστώνη γιατί τη Δευτέρα... σχόλασε κανονικά

Απολύθηκε ο Ισπανός πρόξενος στη Βοστώνη γιατί τη Δευτέρα... σχόλασε κανονικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H ισπανική κυβέρνηση... απέλυσε τον πρόξενό της στη Βοστώνη, καθώς μετά τη βομβιστική, φονική επίθεση, έκλεισε το γραφείο της αποστολής μόλις έληξε το ωράριό του, παρά το γεγονός ότι στην πόλη επικρατούσε το απόλυτο χάος.

Ο πρόξενος Πάβλο Σάντσεθ-Τεράν «ενημερώθηκε πως απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για μη τήρηση των προξενικών του καθηκόντων», ανακοίνωσε πηγή από το ισπανικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η διοικητική αυτή τιμωρία κατέστη επιβεβλημένη διότι ο πρόξενος έσπευσε να κλείσει τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής στην κανονική ώρα, παρότι είχαν σημειωθεί οι τρεις φονικές εκρήξεις και στον Μαραθώνιο της Βοστώνης συμμετείχαν 90 Ισπανοί δρομείς.

Ερωτηθείς σχετικά από το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο Marca TV, ο ίδιος ο πρόξενος είχε υποστηρίξει πως τα γραφεία του ισπανικού προξενείου στη Βοστώνη έκλεισαν την κανονισμένη ώρα τους, δύο ώρες μετά την έκρηξη των βομβών.

«Ηταν ώρα», υποστήριξε ο ίδιος, ενώ το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως «στην ίδια συνέντευξή του, ο πρόξενος δεν έδωσε κανένα τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης που να έχει τεθεί στη διάθεση των Ισπανών, ή των οικογενειών τους και απλώς παρέπεμπε στις τηλεφωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων όσους προσέφευγαν σε αυτόν για πληροφορίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ