Πορτρέτα τόσο (υπερ)ρεαλιστικά που μοιάζουν με φωτογραφίες [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Πορτρέτα τόσο (υπερ)ρεαλιστικά που μοιάζουν με φωτογραφίες [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι προσέχουν τα σκίτσα του εντυπωσιακού καλλιτέχνη Πωλ Κάντεν δεν μπορούν σχεδόν με τίποτα να τα ξεχωρίσουν από φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας.

Ο 47χρονος Σκωτσέζος , όπως αναφέρει το newsbeast, χρησιμοποιεί μόνο μολύβι για τα έργα του, ωστόσο, η τεχνική του αγγίζει το τέλειο καταφέρνοντας να «μπερδεύει» τους θαυμαστές της ζωγραφικής.

Από τις ρυτίδες του προσώπου, στο σύννεφο καπνού ενός τσιγάρου και από τις σταγόνες νερού έως το τέλειο βλέμμα, ο Πωλ Κάντεν αποτελεί σίγουρα μια εξαιρετική περίπτωση καλλιτέχνη.

Ο υπερρεαλισμός, του οποίου λαμπρός εκπρόσωπος είναι ο Κάντεν, γεννήθηκε από την ιδέα του φωτορεαλισμού σε μια προσπάθεια αναπαράστασης φυσικών πορτρέτων χωρίς να χρησιμοποιούνται φωτογραφικά μέσα.

Βέβαια ο Κάντεν δεν δουλεύει και για «την ψυχή της μάνας του», καθώς το κάθε ένα από τα έργα που φιλοτεχνεί πωλείται στην τιμή των 5.000 λιρών , ενώ οι γκαλερί στο Λονδίνο τον κυνηγάνε συνεχώς.

«Από την ηλικία των έξι ετών ήθελα να γίνω καλλιτέχνης. Μέσω του υπερρεαλισμού, ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα συναισθηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό αντίκτυπο και διαφέρει από τον φωτορεαλισμό, ο οποίος είναι αρκετά πιο τεχνικός», δηλώνει ο καλλιτέχνης και προσθέτει «Προσπαθώ να μελετήσω την εσωτερική πτυχή της εικόνας αντί να επικεντρώνομαι αποκλειστικά στην εξωτερική όψη της. Μπορεί ακόμα και να ερωτευτώ μια εικόνα, όσο «χίπικο» κι αν ακούγεται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ