Απο «ύποπτος» παραίτησης... υφυπουργός στο Άμυνας - iefimerida.gr

Απο «ύποπτος» παραίτησης... υφυπουργός στο Άμυνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι σου κάνει μία θέση, όταν είναι... κυβερνητική! Ο μέχρι την Πέμπτη το πρωί «ύποπτος» για παραίτηση από τη θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σπηλιόπουλος, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα.. υπεραμύνεται της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ προετοιμάζεται και για «συγκρούσεις» προκειμένου να γίνουν οι «αναγκαίες αλλαγές».«Δεν ισχύει αυτό», είπε μιλώντας στο Ράδιο9, ερωτηθείς για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη εβδομάδα. Και αλλάζοντας αμέσως θέμα: «Αυτή τη στιγμή είμαι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με απόφαση του πρωθυπουργού και έχω την ευθύνη να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση και σε αυτή τη μεγάλη τιμή».

Ερωτηθείς αν ήταν έκπληξη η αξιοποίησή του στην κυβέρνηση, ο κ.Σπηλιόπουλος μόνο που δεν είπε ότι του το... όφειλαν. Θύμισε πως είναι βουλευτής από το 1996 και πως φιλοδοξία κάθε πολιτικού είναι να ανέβει και ένα σκαλοπάτι στην πολιτική του διαδρομή... «Είχα τη φιλοδοξία ακόμα και με αυτές τις συνθήκες», είπε, βλέποντας αίφνης τώρα τις "δυσκολίες" ως "πρόκληση και καθήκον" για τον πολιτικό. Εμφανίστηκε μάλιστα πρόθυμος να συγκρουστεί με συμφέροντα, προκειμένου να προχωρήσει -όπως υποχρεούται, κατά τον ίδιο- αυτή η κυβέρνηση σε αλλαγές. «Δεν γίνονται αναίμακτα αυτές οι αλλαγές τις οποίες έχει ανάγκη ο τόπος μας», υποστήριξε, βάζοντας το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα, και οδηγώντας τους βουλευτές με τους οποίους συζητούσε ως πρόσφατα τις ανησυχίες του, στα κάγκελα.

Εκτιμώντας ότι θα δοθεί τελικά ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση τα μεσάνυχτα, παραδέχτηκε ότι η τρέχουσα περίοδος πριν από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή είναι κρίσιμη. Ερωτηθείς δε για την πώληση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τη χαρακτήρισε μεν "σημαντικό ζήτημα", για το οποίο ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να γίνει, αλλά επιφυλάχθηκε πως... «θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες ημέρες να τα δούμε, να τα αναλύσουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ