Μπαράκ Ομπάμα: Δεχτήκαμε τρομοκρατική επίθεση – Δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω - iefimerida.gr

Μπαράκ Ομπάμα: Δεχτήκαμε τρομοκρατική επίθεση – Δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω

Μπαράκ Ομπάμα: Δεχτήκαμε τρομοκρατική επίθεση – Δεν γνωρίζουμε τίποτα παραπάνω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο νέο του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο πρώτη φορά για τρομοκρατική επίθεση επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει τους δράστες και θα τους οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι «οι πρώτες μας σκέψεις βρίσκονται στα θύματα της επίθεσης, τις οικογένειές τους και την πόλη της Βοστώνης».

Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη λέξη «τρομοκρατία« αναφέροντας ότι «Με βάση τα όσα ξέρουμε από τις βομβιστικές επιθέσεις, το FBI ερευνά την υπόθεση σαν μια τρομοκρατική πράξη κατά των ΗΠΑ».

Ο πρόεδρος, πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζουν ακόμη εάν πρόκειται για διεθνή οργάνωση ή από «εσωτερικό εχθρό» ή απλά από κάποιο «κακόβουλο άτομο» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κάποιες ενδείξεις για κίνητρα πίσω από την επίθεση».

«Θα βρούμε τους υπαίτιους αυτή της ειδεχθούς και θρασύδειλης ενέργειας που επιτέθηκαν κατά των πολιτών μας και θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Εάν θέλετε να μάθετε ποιοι είμαστε, ποια είναι η Αμερική και πώς αντιδρά απέναντι στο κακό, αυτό είναι. Ανιδιοτελώς, συμπονετικά και χωρίς φόβο» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ βρίσκουν απρόσμενη συμπαράσταση και από το καθεστώς του Ιράν το οποίο καταδίκασε απερίφραστα τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη.

«Το Ιράν καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία Αμερικανών πολιτών στη Βοστώνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, επισημαίνοντας ότι η επίθεση αυτή αποτελεί «πηγή ανησυχίας».

«Κανένας σε καμία περίσταση δεν πρέπει να υποστηρίζει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, είτε είναι στις ΗΠΑ είτε στη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ