Το FBI ερευνά όλα τα σενάρια για τους δράστες στη Βοστώνη, αλλά κινείται στα τυφλά - iefimerida.gr

Το FBI ερευνά όλα τα σενάρια για τους δράστες στη Βοστώνη, αλλά κινείται στα τυφλά

Το FBI ερευνά όλα τα σενάρια για τους δράστες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά προς το παρόν στα τυφλά διεξάγει το FBI στη Βοστώνη προκειμένου να ανακαλυφθούν οι δράστες της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στον Διεθνή Μαραθώνιο της πόλης που εξελίχθηκε σε μακελειό, με τουλάχιστον 3 νεκρούς και περίπου 150 τραυματίες.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί που περιείχαν καρφιά, μεταλλικά σφαιρίδια και ξυράφια εξεράγησαν με διαφορά λίγων δευτερολέπτων στη γραμμή του τερματισμού και λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα.

Η ενημέρωση του αμερικανικού λαού από τις αρχές είναι συνεχής παρά το γεγονός ότι τόσο το FBI όσο και οι τοπικές αρχές δεν έχουν να δώσουν κάποια σαφή πληροφορία για τις έρευνες που διεξάγονται.

Στις 4 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης και ο δήμαρχος της Βοστώνης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισαν ότι οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και ότι όλες οι αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Διευκρίνισαν ότι υπήρχαν μόνον δύο μηχανισμοί και κανένας άλλος και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άμεση κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων.

Θα το ξεπεράσουμε και αυτό, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης.

ΟΙ έρευνες

Στο μεταξύ οι δυνάμεις του FBI που έχουν αναλάβει το συντονισμό των προσπαθειών για τον εντοπισμό των δραστών κάνει συνεχείς έρευνες.

Τοπικό κανάλι μετέδωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο Ρεβίρ. Η αστυνομία της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκε ένα ένταλμα για έρευνα σε σχέση με την υπόθεση στο Ρεβίρ, χωρίς να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες.

Αυτό το οποίο ψάχνουν όλοι είναι τα κίνητρα των άγνωστων δραστών για να προσδιοριστεί εάν πρόκειται για δράστες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών ή για ντόπιους εξτρεμιστές της δεξιάς, της αριστεράς ή μουσουλμάνοι.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα», δήλωσε ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

Ωστόσο ουδείς μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις ή ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους, παρόλο που αξιωματούχοι λένε πως οι συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν πως μπορεί να εμπλέκονται ισλαμιστές ή αμερικανοί αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές.

Στο μεταξύ, η αστυνομία σαρώνει τη διαδρομή της κούρσας αυτής των 42 χιλιομέτρων για να εντοπίσει ενδεχομένως στοιχεία. Εχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από τις εκρήξεις, οι οποίες σημειώθηκαν στην καρδιά της εμπορικής συνοικίας της Βοστώνης.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Στην Ουάσινγκτον, η υπηρεσία που είναι επιτετραμμένη με την ασφάλεια του προέδρου έχει επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας γύρω από το Λευκό Οίκο.

Στη Νέα Υόρκη, αρκετά σημεία στο Μανχάταν φρουρούνται από δυνάμεις της αστυνομίας ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Ο δημαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ καθησύχασε σε δηλώσεις του τους κατοίκους, λέγοντας πως «έχουμε εκατοντάδες αστυνομικούς με έργο τους την πρόληψη επιθέσεων, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί για την προστασία της πόλης». Ανακοινώσεις στο μετρό της πόλης καθησυχάζουν επίσης κατοίκους και επισκέπτες, καλώντας τους επίσης να αναφέρουν στην αστυνομία «οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ