Εφημερίδα Le Soir: Μακριά από τα νοσοκομεία σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία - iefimerida.gr

Εφημερίδα Le Soir: Μακριά από τα νοσοκομεία σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία

Le Soir: Μακριά από τα νοσοκομεία σε Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιήσεις προς τους Ευρωπαίους πολίτες στέλνει η βελγική εφημερίδα, συνιστώντας να αποφύγουν τα νοσοκομεία στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα λιτότητας, καθώς φορολογούν πολύ παραπάνω τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν σε τουρίστες.

Το άρθρο της «Le Soir» έχει τίτλο «Αποφύγετε τα νοσοκομεία σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα» και επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας δεν προστατεύει πλέον από έναν ακριβό λογαριασμό στο εξωτερικό, καθώς οι ασφαλιστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν μια ολοένα αυξανόμενη άνοδο των νοσηλίων σε ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση δημοσιονομικής προσαρμογής και προγραμμάτων στήριξης.

Τα νοσοκομεία στην Ισπανία και στην Ελλάδα αρνούνται στο εξής την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας που επιτρέπει στους Βέλγους ασθενείς να απολαμβάνουν δημόσια υγειονομική περίθαλψη όπως οι ασφαλισμένοι της χώρας την οποία επισκέπτονται, υπογραμμίζει η «Soir».

Σύμφωνα με στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, ορισμένες εταιρείες έχουν καταγράψει αύξηση σχετικών παραπόνων. Ωστόσο, επισημαίνεται από ασφαλιστική ότι το τμήμα διεθνών συμβάσεων της εταιρείας έχει διαπιστώσει αύξηση των διοικητικών εμποδίων στην Ισπανία και στην Ελλάδα. «Ορισμένα νοσοκομεία απαιτούν την πρωτότυπη ευρωπαϊκή κάρτα υγείας ασφάλισης, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», επισημαίνεται.

Στέλεχος άλλης ασφαλιστικής εταιρείας δηλώνει: «Διαπιστώνουμε τις καταστροφικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της υγειονομικής περίθαλψης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. Η ασφαλιστική μας καλύπτει τα έξοδα των ασφαλισμένων αλλά αντιμετωπίζουμε πλέον μεγάλη δυσκολία κατά τη διαδικασία επιστροφής χρηματικών ποσών. Ορισμένα δημόσια νοσοκομεία έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ορίζουν πλέον ελεύθερα τις τιμές που επιθυμούν, πολύ υψηλότερες από τα ποσά που επιστρέφει η ασφάλεια. Άλλα νοσοκομεία επιβάλλουν υπερβολικά υψηλά έξοδα φακέλου στους Βέλγους τουρίστες».

Εκτός από την Ισπανία και την Ελλάδα, έχουν επισημανθεί προβλήματα στην Ιταλία και στη Ρουμανία.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα, τονίζει ότι ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες σκέπτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να συνάψουν τιμολογιακές συμβάσεις μ νοσοκομεία στην Ισπανία και την Τουρκία ούτως ώστε να υπάρχουν σταθερές χρεώσεις.

«Η Γερμανία και η Ολλανδία το κάνουν ήδη για να προστατεύσουν τους Γερμανούς και τους Ολλανδούς από δυσάρεστες εκπλήξεις. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο γιατί δεν βλέπουμε άλλο πιθανό τρόπο αντίδρασης: ο ασφαλισμένος θα πρέπει, είτε να επιλέξει ένα νοσοκομείο συμβεβλημένο με την ασφαλιστική του εταιρεία, είτε να αναλάβει προσωπικά τη συνεισφορά που επιβάλλεται στους τουρίστες», καταλήγει το στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ