«Τρέμει» η Μόσχα για νέο λουτρό αίματος μετά το χτύπημα στη Βοστώνη - iefimerida.gr

«Τρέμει» η Μόσχα για νέο λουτρό αίματος μετά το χτύπημα στη Βοστώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από το Λονδίνο όπου θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή μαραθώνιος και η Μόσχα τίθεται σε επιφυλακή καθώς τους επόμενους μήνες φιλοξενεί τέσσερις παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις.

Η Ρωσία διοργανώνει τον Ιούλιο την Πανεπιστημιάδα στο Καζάν, τον Αύγουστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Μόσχα, τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014 και το Γκραν Πριν της Φόρμουλα 1 το Νοέμβριο του 2014.

«Για τη Ρωσία, που οργανώνει πολλές σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, αυτό συνιστά μια σοβαρή προειδοποίηση», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο και από οτι φαίνεται τα μέτρα ασφάλειας που θα ληφθούν θα είναι δρακόντεια.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Βαλεντίν Μπαλαχνίτσοφ δήλωσε ότι «τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ενισχυμένα στις διοργανώσεις αυτές» και πρόσθεσε πως « Ήδη το επίπεδο της ασφάλειας είναι υψηλό στη χώρα μας, αλλά θα αντλήσουμε και διδάγματα από τις εκρήξεις στη Βοστώνη. Οι τρομοκράτες επιλέγουν τα σημεία που προστατεύονται λιγότερο από τις δυνάμεις ασφαλείας. Και οι αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο δρόμο είναι αυτές που πιο δύσκολα διαφυλάσσονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ