Μέρκελ, Κάμερον, Πούτιν και Ολάντ καταδικάζουν τη βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη - iefimerida.gr

Μέρκελ, Κάμερον, Πούτιν και Ολάντ καταδικάζουν τη βομβιστική ενέργεια στη Βοστώνη

Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φονικές εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, προκάλεσαν την καταδίκη του παγκόσμιου πολιτικού σκηνικού, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ντέιβιντ Κάμερον, την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους πολιτικούς και αρχηγούς κρατών, να καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση.

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν καταδικάζει αυστηρά αυτό το «βάρβαρο έγκλημα» και εκφράζει την πεποίθηση πως «ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο, στην οποία αναφέρεται παράλληλα πως «η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές».

Στον λογαριασμό του στο twitter, ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση σύμφωνα με τον ιστότοπο telegraph.co.uk: «Οι εικόνες από την Βοστώνη είναι σοκαριστικές και τρομακτικές-Οι σκέψεις μου είναι σε όσους έχουν επηρεαστεί από το γεγονός».

Τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στην Βοστόνη και την συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της τρομακτικής πράξης» και τους τραυματίες, εκφράζει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κ. Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την «απόλυτη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό» σε ανακοίνωση του, στην οποία αναφέρει: «Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την απόλυτη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, τις οποίες χαρακτήρισε παράλογες πράξεις σε μια ημέρα γιορτής για την πόλη, ενώ τόνισε πως «η βία είναι ακόμα πιο αποκρουστική όταν συμβαίνει στη διάρκεια ενός γεγονότος που είναι γνωστό ότι φέρνει κοντά ανθρώπους από όλον τον κόσμο σε ένα πνεύμα αθλητικής άμιλλας και αρμονίας».

Σύμφωνα το πρακτορείο Ρόιτερς, η επίθεση καταδικάστηκε και από την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ η οποία δήλωσε: «Στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των νεκρών και οι σκέψεις μας είναι σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί. Αυτές οι εκρήξεις, έχουν ρίξει μια μεγάλη σκιά πάνω σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου».

(photo: Eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ