Το spa της Ευρώπης που φιλοξενούσε αυτοκράτορες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το spa της Ευρώπης που φιλοξενούσε αυτοκράτορες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους πρόποδες του λόφου Γκέλερτ στην Βουδαπέστη, βρίσκεται ένα πολυτελές ξενοδοχείο, διάσημο για τα θαυματουργά ιαματικά λουτρά του, το οποίο λειτουργεί σήμερα.

Το Gellert Hotel Palace φιλοξενούσε κάποτε αυτοκράτορες, στους οποίους πρόσφερε αριστοκρατικές θεραπείες ομορφιάς. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1912 και το 1918, όταν το καλλιτεχνικό ρεύμα της αρτ νουβό ήταν στις μεγάλες του δόξες. Καταστράφηκε στους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια αναπαλαιώθηκε.

Το συγκρότημα των λουτρών διαθέτει δύο μεγάλες κεντρικές πισίνες, η μία με θερμοκρασία 36 και η άλλη με 38ο C, αλλά και δύο εξωτερικές, μία με τεχνητά κύματα και μία που αφρίζει σαν τζακούζι.

Επιπλέον, υπάρχουν και δεκάδες μικρές πισίνες οι οποίες γεμίζουν με μεταλλικό νερό από τις θερμές πηγές. Το νερό περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, χλώριο, φθόριο και θειάφι.

Οι ιατρικές ενδείξεις για τη χρήση του περιλαμβάνουν τις ασθένειες των αρθρώσεων, προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, νευραλγία, αγγειοπάθειες, ασθένειες του κυκλοφορικού και αναπνευστικά προβλήματα.

Το spa της Ευρώπης που φιλοξενούσε αυτοκράτορες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Το spa της Ευρώπης που φιλοξενούσε αυτοκράτορες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Το spa της Ευρώπης που φιλοξενούσε αυτοκράτορες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ