Τα 7 πράγματα που μας «γερνάνε» χωρίς να το καταλαβαίνουμε - iefimerida.gr

Τα 7 πράγματα που μας «γερνάνε» χωρίς να το καταλαβαίνουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα εκπλαγείτε μόλις διαβάσετε με ποιους «αναπάντεχους» τρόπους δείχνουμε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας.

Το μαξιλάρι

Προφανώς όλοι πιστεύουμε ότι ο ύπνος μας κάνει καλό. Ποιος όμως φαντάζεται πως το μαξιλάρι «ρουφάει» την υγρασία από το σώμα μας, μας αφυδατώνει και έχει ως αποτέλεσμα να δείχνουμε πιο γερασμένοι.

Το χαμόγελο

Η χαμογελαστή έκφραση στο πρόσωπό μας μπορεί να μας κάνει πιο θελκτικούς όμως έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες ρυτίδες έκφρασης.

Το air-condition και η θέρμανση

Δημιουργούν συνθήκες με χαμηλά επίπεδα υγρασίας, συνεπώς αφυδατώνουν το δέρμα μας προκαλώντας ρυτίδες.

Τα καλαμάκια και τα μπουκάλια

Πίνοντας κανείς απευθείας από το μπουκάλι ή χρησιμοποιώντας καλαμάκι έχει σαν αποτέλεσμα όπως κάθε επαναλαμβανόμενη κίνηση, να χαλαρώνει ο μυς γύρω από το στόμα και να γεμίζουμε ρυτίδες γύρω από την περιοχή.

Η τηλεόραση

Μετά την ηλικία των 25, κάθε ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση «μικραίνει» τη ζωή μας κατά 21 λεπτά. Και όμως! Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία, τα άτομα που παρακολουθούσαν τηλεόραση για 6 ώρες την ημέρα, ζούσαν 5 χρόνια λιγότερα από τους υπόλοιπους.

Η ζάχαρη

Εκτός από τη σιλουέτα μας, μειώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, τα στοιχεία δηλαδή που κάνουν το δέρμα μας να δείχνει νέο και σφριγηλό.

Η εσωστρέφεια

Σύμφωνα με τις έρευνες όσοι κρατούν «μέσα» τους τα νεύρα και τις στενοχώριες έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα από αυτούς που εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ