Οι λόγοι που καθιστούν δύσκολη την αντικατάσταση του Δ.Σ. της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Οι λόγοι που καθιστούν δύσκολη την αντικατάσταση του Δ.Σ. της ΑΕΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιεικώς τραγική αντίδραση της διοίκησης της ΑΕΚ στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό καθιστά επιτακτική την ανάγκη παραίτησης του Δ.Σ. Κάτι που ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, αλλά πλέον δεν σηκώνει περαιτέρω καθυστέρηση.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αποχώρηση του προέδρου Ανδρέα Δημητρέλου και του άμεσου συνεργάτη του Ηλία Μπρουσιανού από το ΟΑΚΑ πριν καν ξεκινήσουν τα επεισόδια. Αφησαν την ΑΕΚ αβοήθητη στην πιο κρίσιμη στιγμή και τώρα καλούνται να αφήσουν τα πόστα τους. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις 14 Μαϊου οπότε και συγκλήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Μέχρι τότε, όπως λέγεται και από την ίδια την ΠΑΕ, το νυν διοικητικό συμβούλιο «τελεί υπό παραίτηση και θα παραμείνει στη θέση του ως τη Γ.Σ. για διεκπεραιωτικής φύσεως θέματα». Από σήμερα, δηλαδή, η ΑΕΚ είναι και τυπικά ακυβέρνητη, διότι στην ουσία ήταν ακυβέρνητη εδώ και καιρό.

Οποιος νομίζει, πάντως, πως η αλλαγή Δ.Σ. είναι τυπική, άρα και εύκολη υπόθεση, κάνει μεγάλο λάθος. Θεωρείται αμφίβολο αν θα βρεθεί κάποιος με... αυτοκτονικές τάσεις, δηλαδή πρόθυμος να αναλάβει πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ με δικαίωμα υπογραφής. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Οποιος το πράξει αυτομάτως θα βρεθεί με δεσμευμένη την προσωπική του περιουσία και με ποινικές ευθύνες (για τα χρέη της ΑΕΚ) στην πλάτη. Με την ΠΑΕ να είναι έτοιμη για διάλυση δύσκολα θα δεχτεί κάποιος να σηκώσει αυτό το βάρος. Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι στιγμής την ανάληψη της συγκεκριμένης ευθύνης έχουν αρνηθεί τόσο ο Θωμάς Μαύρος, όσο και ο Γιάννης Βούρος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο λόγος που ο Σταύρος Αδαμίδης είχε χρίσει ως διάδοχό του τον Ανδρέα Δημητρέλο ήταν πως η περιουσία του νυν προέδρου της ΑΕΚ ήταν ήδη δεσμευμένη από την προηγούμενη θητεία του το 2004, οπότε έτσι κι αλλιώς ήταν μέσα στο πρόβλημα. Αν δεν βρεθεί νέα διοίκηση, τότε η «Ενωση» οδεύει ολοταχώς προς τη λύση του Πρωτοδικείου. Μια λύση που, επίσης, δεν είναι απλή, διότι θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να καταθέσει αίτηση να αναλάβει τη διοίκηση μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας. Η διοίκηση πρωτοδικείου δεν έχει ευθύνη για τα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι, αλλά αναλαμβάνει όλες τις οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ