Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ για να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών - iefimerida.gr

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ για να γλιτώσει την αφαίρεση βαθμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη να παίξει όλα τα χαρτιά της προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία που την καταδικάζει σε υποβιβασμό είναι η ΑΕΚ.

Μετά το αρχικό σοκ από τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Πανθρακικό η «Ενωση» έχει αρχίσει να ανασυντάσσει τις όποιες δυνάμεις της έχουν απομείνει προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται.

Η ΠΑΕ μεθαύριο Πέμπτη πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στην σύνταξη της υπερασπιστικής της γραμμής. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ΑΕΚ θα κινηθεί προς δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι να ρίξει το βάρος για τη διακοπή του αγώνα στον διαιτητή Τριτσώνη. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ σκοπεύει να προσκομίσει στοιχεία τα οποία θα αποδεικνύουν πως ο αγώνας μπορούσε να ολοκληρωθεί κανονικά, όμως, ο διαιτητής αποφάσισε το αντίθετο. Σύμμαχος της «Ένωσης» είναι και ο Πανθρακικός που από την πρώτη στιγμή δεχόταν να επιστρέψει στο γήπεδο προκειμένου να τελειώσει το ματς και να μην τιμωρηθεί η αντίπαλός του.

Υπάρχει, επίσης, η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος αναγνωρίζει τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΑΕΚ να καθαρίσουν το γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να κινείται και η έκθεση του αστυνομικού διευθυντή. Επιπροσθέτως, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ σκοπεύει να επικαλεστεί και δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων στα οποία αναφερόταν πως ο Τριτσώνης ξαναβγήκε στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να συνεχίσει το ματς, είδε ότι η κατάσταση είχε ηρεμήσει, ωστόσο άλλαξε γνώμη κατόπιν τηλεφωνημάτων και τελικά διέκοψε οριστικά το παιχνίδι.

Το δεύτερο σκέλος της υπερασπιστικής γραμμής της ΑΕΚ θα επικεντρώνεται στην μετατόπιση της ευθύνης για τα επεισόδια στην αστυνομία. Το... πάτημα γι αυτό το έδωσε ο ίδιος ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης που με χθεσινές του δηλώσεις στον Βήμα FM παραδέχτηκε πως οι αστυνομικές αρχές όφειλαν να γνωρίζουν και να έχουν λάβει μέτρα για την πρόληψη φαινομένων βίας.

Τέλος, η ΑΕΚ θα παίξει και το χαρτί του δεδικασμένου της αναμέτρησης Βέροια – Αρης. Το εν λόγω ματς, βέβαια, δεν αποτελεί ακριβώς ίδια περίπτωση, διότι δεν είχε γίνει επίθεση κατά ποδοσφαιριστών, αλλά είχε διακοπεί τέσσερις φορές λόγω εισβολής οπαδών και μολονότι ο κανονισμός προέβλεπε οριστική διακοπή, ολοκληρώθηκε κανονικά.

Στόχος της ΑΕΚ είναι να γλιτώσει την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών που την στέλνει κατευθείαν στη Β' εθνική και να αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο. Η αλήθεια είναι πως το έργο της ΑΕΚ να... αντιστρέψει το κλίμα και να αποφύγει εξοντωτική ποινή είναι αρκετά δύσκολο, αφού το φύλλο αγώνα είναι καταδικαστικό. Για να είμαστε ακόμα πιο ειλικρινείς απαραίτητη για να μην τιμωρηθεί η ΑΕΚ είναι τόσο η βούληση των ποδοσφαιρικών αρχών (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα) όσο και της Πολιτείας (υφυπουργείο Αθλητισμού).

Αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να πείσει την Πειθαρχική Επιτροπή, ο υποβιβασμός της απειλεί να σημαντικές απώλειες και τις εταιρίες που συνδέονται άμεσα με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλήγμα θα δεχτεί τόσο η Nova, η οποία έχει τη Σούπερ Λίγκα ως ναυαρχίδα του αθλητικού (περιορισμένου ποια) περιεχομένου της πλατφόρμας και θα χάσει τους οπαδούς της ΑΕΚ όσο και η Σούπερ Λίγκα που θα δει το προϊόν της να απαξιώνεται κι άλλο και να κινδυνεύει να χάσει τη χορηγία του ΟΠΑΠ.

Οποια κι αν είναι η απόφαση πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η υπόθεση δεν πρόκειται να μείνει στην πρωτόδικη εκδίκαση. Θα υπάρξουν εφέσεις είτε από την ΑΕΚ (αν δεν δικαιωθεί) είτε από ομάδες που θα έχουν έννομο συμφέρον (αν δικαιωθεί). Επομένως, αν το θέμα δεν έχει τελεσιδικήσει, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η τελευταία αγωνιστική να μην πραγματοποιηθεί την Κυριακή και να πάρει αναβολή για άλλη ημερομηνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ