Παπούλιας προς Ομπάμα: Ευχαριστούμε για την βοήθεια - iefimerida.gr

Παπούλιας προς Ομπάμα: Ευχαριστούμε για την βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία που έδωσε σε ομογενείς φοιτητές του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, που επισκέφθηκαν σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να ευχαριστήσει τον Μπαράκ Ομπάμα για τις παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό και την στήριξη που παρείχε στην χώρα μας απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Και μίλησε στους ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν το ξεχνάμε».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Τον ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα και τα κοινά μας όνειρα. Γιατί πάντοτε, μαζί με τις ΗΠΑ πολεμήσαμε για τους ίδιους στόχους: για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαρυγγάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή και τόνισε ότι "γυρνώντας στην Αμερική, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, την Ελλάδα και για τα συμφέροντα της Αμερικής", τα οποία, όπως είπε, είναι κοινά. Ζήτησε δε λίγη βοήθεια και από την Ελλάδα "για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε".

"Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ