Ανγκελα Μέρκελ: Εχουμε πολλή δουλειά για τις τράπεζες, αργεί ακόμη η ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ανγκελα Μέρκελ: Εχουμε πολλή δουλειά για τις τράπεζες, αργεί ακόμη η ανάπτυξη

Ανγκελα Μέρκελ: Εχουμε πολλή δουλειά για τις τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματική εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία τόνισε ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά στο θέμα της στήριξης των τραπεζών, ενώ υποστήριξε ότι οι κανόνες που θέτει η Βασιλεία ΙΙΙ πρέπει να εφαρμοστούν διεθνώς.

Μιλώντας σε ένα κοινό τραπεζιτών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ομοσπονδίας των τραπεζών, η Ανγκελα Μέρκελ υπογράμμισε ότι υπάρχει πρόοδος όσον αφορά τις ρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι υπάρχει ακόμη «πολλή δουλειά».

«Υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι κάθε αγορά, κάθε παράγοντάς της, κάθε χρηματοπιστωτικό προϊόν, θα υπόκεινται σε κανόνες και ακόμη είμαστε μακριά από κάτι τέτοιο» τόνισε η κα Μέρκελ, ευχόμενη η G20 να συνεχίσει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σημείωσε ότι είναι σημαντικό να οργανωθεί ένας αποφασιστικός διεθνής αγώνας κατά της φοροδιαφυγής και των φορολογικών παραδείσων, ενώ, πρόσθεσε ότι οι τράπεζες χωρίς επιχειρησιακό μοντέλο πρέπει να επιτρέπεται να χρεοκοπούν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που, όπως είπε, θα πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν γρήγορα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το Βερολίνο δεν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει νέα μέτρα χωρίς να χάσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει στη διεθνή σκηνή, ενώ δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε για δεύτερη φορά μεγάλα προγράμματα ανάκαμψης». Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Γερμανία είχε στηρίξει την οικονομία της απέναντι στην κρίση επιχορηγώντας κυρίως προγράμματα μερικής απασχόλησης.

Αναφερόμενη στις χώρες που ζητούν να στηριχθεί η ανάπτυξη μέσω μιας πολιτικής αύξησης της ζήτησης, έπειτα και από τη νέα επίθεση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού διαμέσου New York Times, επανέλαβε, όπως έχει κάνει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες, ότι είναι ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει η δημοσιονομική εξυγίανση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ