Τα σκάνδαλα ανάγκασαν τον Ολάντ να «βγάλει» τα πόθεν έσχες των υπουργών - iefimerida.gr

Τα σκάνδαλα ανάγκασαν τον Ολάντ να «βγάλει» τα πόθεν έσχες των υπουργών

Σκάνδαλα και ψίθυροι ανάγκασαν τον Ολάντ να δημοσιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράξη έκανε η γαλλική κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας και έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία όλων των μελών της, ως απόρροια από τον «πολιτικό σεισμό» που προκάλεσε η υπόθεση Καϊζάκ.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η «ηθικοποίηση και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον πολιτικό κόσμο», ενώ ξεχωριστή εντύπωση έκαναν τα περιουσιακά στοιχεία του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Μαρκ Ερό ο οποίος, αναφορικά με τα οχήματα, έχει ένα «ταπεινό» Volkswagen Combi του 1988, του οποίου η αξία αποτιμάται στα 1.000 ευρώ

Με βάση τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα ( στον ιστότοπο http://www.declarations-patrimoine.gouvernement.fr ), ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, για τον οποίο ακούστηκαν αρκετοί ψίθυροι τον τελευταίο καιρό, έπειτα από δημοσιεύματα που τον ήθελαν να διατηρεί λογαριασμό στην Ελβετία, είναι από τους πλέον πλούσιους με περιουσιακά στοιχεία που η αξία τους υπολογίζεται σε 6 εκατομμύρια ευρώ.

Ενα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο υπουργικό Συμβούλιο στις 24 Απριλίου θα προβλέπει ότι η υποχρέωση αυτή θα πρέπει να επεκταθεί και σε βουλευτές, προέδρους τοπικών αρχών, στελέχη των υπουργικών γραφείων και διευθυντές της κεντρικής διοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των Γάλλων υποστηρίζει αυτή τη δημοσίευση μετά το σκάνδαλο με τα ψεύδη του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ σχετικά με ένα μυστικό τραπεζικό λογαριασμό του στο εξωτερικό.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο Φρανσουά Ολάντ δεν δημοσιοποίησε σήμερα τα περιουσιακά του στοιχεία, καθώς αυτά είχαν ήδη δηλωθεί πριν από ένα χρόνο, με την ευκαιρία των προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με τη δήλωσή του εκείνη, του Μαΐου του 2012, η αξία των περιουσιακών στοιχείων του αρχηγού του κράτους ανέρχεται σε 1,17 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ