Πρωτοφανής βαρβαρότητα: Αντάρτης βάζει στην ψησταριά κεφάλι στρατιώτη του Ασαντ [σκληρή εικόνα] - iefimerida.gr

Πρωτοφανής βαρβαρότητα: Αντάρτης βάζει στην ψησταριά κεφάλι στρατιώτη του Ασαντ [σκληρή εικόνα]

Πρωτοφανής βαρβαρότητα: Αντάρτης βάζει στην ψησταριά κεφάλι στρατιώτη του Ασαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εικόνα -άγνωστο αν είναι αληθινή- που αναρτήθηκε σε φιλοκυβερνητικό ιστότοπο του Λιβάνου αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η πρωτοφανούς αγριότητας φωτογραφία απεικονίζει έναν Σύρο επαναστάτη να κρατά στο χέρι του, πάνω από μια ψησταριά, το κομμένο κεφάλι ενός καθεστωτικού πιλότου ελικοπτέρου.

Το κεφάλι που κρατά στο χέρι του ο Σύρος επαναστάτης, σύμφωνα με το Syrianreport, ανήκει στον πιλότο ενός ελικοπτέρου, ο οποίος περιγράφεται από τον συγκεκριμένο ιστότοπο που δημοσίευσε την εικόνα ως «μάρτυρας», το οποίο καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή και οι οκτώ επιβάτες του ελικοπτέρου αποκεφαλίστηκαν. .

Η εικόνα με τον νεαρό επαναστάτη που ποζάρει θριαμβευτικά με το κομμένο κεφάλι του καθεστωτικού στρατιώτη, όπως αναφέρει η Daily Μail, δεν είναι δυνατό να εξακριβωθεί αν είναι αληθινή ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια εικόνα είναι τόσο εύκολο να κατασκευαστεί, όσο ακριβώς και να ληφθεί.

Αν όντως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη, αναδεικνύει τις διαστάσεις ενός άλλου, παράλληλου, πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, αυτού της προπαγάνδας, στον οποίο επιδίδονται οι δύο πλευρές στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν η μία την άλλη.

Προσοχή: Η εικόνα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά σκληρή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ