Κινδυνεύει η Κούβα - iefimerida.gr

Κινδυνεύει η Κούβα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κουβανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι τον τελευταίο καιρό μελετούσαν το μέσο επίπεδο θαλάσσης γύρω από την Καραϊβική και υπολόγισαν ότι μέχρι το τέλος του αιώνα η στάθμη της θάλασσας θα έχει ανέβει παραπάνω από 85 εκατοστά!

Η έρευνα προέβλεψε ότι το επίπεδο της θάλασσας θα ανέβει 27 εκατοστά μέχρι το 2050 και παραπάνω από 85 εκατοστά μέχρι το 2100. Ο Άμπελ Σεντέλα επιστημονικός διευθυντής του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου δήλωσε ότι πρέπει να οργανωθούν τα κράτη της περιοχής και να παρακολουθούν τα επίπεδα της θάλασσας καθημερινά.

Ο κυβερνητικός επιστήμονας Μαρσελίνιο Χερνάντεζ, προειδοποίησε ότι πρέπει να προστατευτούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα για να μην υπάρχουν χειρότερες επιπτώσεις. «Αυτή την στιγμή είναι πιο σημαντικό να διατηρήσουμε τους κοραλλιογενείς υφάλους, την θαλάσσια πανίδα και τις αμμουδιές. Όλα αυτά τα οικοσυστήματα είναι ένα φυσικό σύνορο για να προστατευτούν οι ακτές από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αν εξαφανιστούν τα θαλάσσια οικοσυστήματα, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες».

Διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν προβλέψει ότι το επίπεδο της θάλασσας θα αυξηθεί περίπου 85 με 190 εκατοστά μέχρι το τέλος του αιώνα από το λιώσιμο των πάγων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ