Brookings: Σε τέλμα η παγκόσμια οικονομία - Απότομη άνοδος στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Brookings: Σε τέλμα η παγκόσμια οικονομία - Απότομη άνοδος στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τέλμα βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία χωρίς να μπορεί να διατηρήσει μία ικανοποιητική πορεία ανάκαμψης, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη του Brookings Institute και των Financial Times.

«Το καλύτερο που θα μπορούσε να ειπωθεί για τον αδύναμο ρυθμό της οικονομικής δραστηριότητας είναι πως έπιασε πάτο σε ορισμένες σημαντικές οικονομίες».

Το συγκεκριμένο πόρισμα έρχεται σε αντίθεση με την πορεία των αγορών και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος που καταγράφεται σε αρκετές αναπτυσσόμενες οικονομίες, καθώς καταλήγει ότι οι συνολικοί δείκτες ανάπτυξης είναι σχεδόν αμετάβλητοι από τα μέσα του 2011. Σημειώνεται ότι ο δείκτης Tiger συνδυάζει μετρήσεις οικονομικής δραστηριότητας, χρηματοοικονομικές μεταβλητές και δείκτες εμπιστοσύνης.

Ξεχωρίζει θετικά η αμερικανική οικονομία, αλλά ακόμη και εκεί οι δείκτες πραγματικής δραστηριότητας και εμπιστοσύνης παραμένουν σε επίπεδα κατώτερα από ό,τι συνήθως καταγράφεται σε περίοδο ανάκαμψης.

Καταγράφεται ήπια βελτίωση στην ευρωζώνη ειδικότερα στην περιφέρεια και κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα. «Στην περιφέρεια της ευρωζώνης, οι δείκτες πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία παραμένουν κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο, αν και καταγράφεται κάποια βελτίωση και απότομη άνοδος σε θετικά επίπεδα στην Ελλάδα», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times και συμπληρώνει: «Αυτή η ένδειξη ότι τα χειρότερα έχουν περάσει για την Ελλάδα δεν είναι ακόμη εμφανής στα στοιχεία ανεργίας της χώρας, η οποία συνέχισε να κινείται ανοδικά τους πρώτους μήνες του 2013». Πηγή Εuro2day

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ