Η «Βασίλισσα» έμεινε γυμνή - iefimerida.gr

Η «Βασίλισσα» έμεινε γυμνή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΑΣΕΑΔ έκανε τελικά δεκτή την προσφυγή του Ηλυσιακού εναντίον της πρωτόδικης απόφασης του αθλητικού δικαστή πού είχε αποφανθεί υπέρ της ΑΕΚ. Μετά από αυτή την απόφαση η πρωταθλήτρια Ελλάδος του 2002 υποβιβάζεται στην Α2.

Η ΑΕΚ που είχε τερματίσει 13η φέτος σε μια καταστροφική χρονιά, είχε κάνει καταγγελία κατά της ομάδας του Ηλυσιακού, λέγοντας ότι μεγαλομέτοχος της ομάδας ήταν ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή ανέφερε: «Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002)».

Μετά και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, αναμένεται να επικυρωθεί επιτέλους η βαθμολογία της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ στην απογευματινή συνεδρίασή του.

Η «Βασίλισσα» λοιπόν του ελληνικού μπάσκετ, η πρώτη ελληνική ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τίτλο στην χώρα μας όταν το 1969 σήκωνε το Κύπελλο Κυπελλούχων κερδίζοντας την Σλάβια Πράγας στον τελικό του Παναθηναϊκού Σταδίου, η ίδια ομάδα που σήκωσε το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000 κερδίζοντας την Κίντερ Μπολόνια 83-76, τώρα πλέον θα κυνηγάει το παρελθόν της στα αλώνια της Α2.

Η σκόνη της μαγείας του παραμυθιού της Βασίλισσας, έχει πλέον κατακαθίσει. Τα τραγούδια των φανατικών οπαδών της, που την ακολουθούσαν σε κάθε της ταξίδι σίγησαν. Όλοι αυτοί που πίστευαν στην ιδέα της ΑΕΚ, όσοι θυμόντουσαν τις μαγικές βραδιές στο Γ. Μόσχος, όλοι τους, παρακολουθούν πλέον την Βασίλισσα μόνη, στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Μόνη ελπίδα ο κύριος Γιάννης Φιλλίπου αν συνεχίσει να πληρώνει τα χρέη της ομάδας στην εφορία.

Ας ελπίσουμε ότι οι μοναδικές μπασκετικές ιστορίες που μας χάρισε πρώτα η παρέα του Τρόντζου και του Αμερικάνου και μετά η παρέα του Ντικούδη, του Χατζή και των άλλων παιδιών, θα γίνουν οδηγός για την επαναφορά της «βασίλισσας» στον θρόνο της. Ας ελπίσουμε ότι οι Supporters δεν θα ξεχάσουν την ομάδα, η οποία έχει χαρίσει τους μοναδικούς ευρωπαϊκούς τίτλους του συλλόγου, και θα την τραβήξουν από τα αλώνια της Α2. Γιατί αυτή η κατηγορία είναι πολύ μικρή για μια Βασίλισσα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ