Ολη η αλήθεια για τη φορολογική δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν - iefimerida.gr

Ολη η αλήθεια για τη φορολογική δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έγγραφα τα οποία εμφανίζονται ως αποδεικτικά των εισοδημάτων του Ρώσου Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν για το 2012 είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου. Δηλωθέν εισόδημα: περίπου 5.8 εκ. ρούβλια, δηλαδή περίπου 187.000 δολάρια. Κι εδώ είναι που αρχίζει το γέλιο...

Το εν λόγω ποσό «φιγουράρει» ανάμεσα σε πλήθος φορολογικών αναφορών, οι οποίες «ανέβηκαν» στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου τις προηγούμενες ημέρες, ως μέρος του προγράμματος διαφάνειας που προβλέπει τη δημοσιοποίηση των εισοδημάτων όλων των Ρώσων κυβερνητικών παραγόντων και αξιωματούχων.

Υπάρχουν όμως πολλοί και σοβαροί λόγοι αμφισβήτησης των εν λόγω στοιχείων.

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα έγγραφα, ο πρόεδρος διάγει σπαρτιάτικο βίο, καθώς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου, ενός διαμερίσματος, ενός γκαράζ, τριών σοβιετικής κατασκευής αυτοκινήτων που κινούνται με αέριο, καθώς κι ενός Niva SUV.

Η δε σύζυγός του, Λουντμίλα, η οποία σπάνια κάνει δημόσιες εμφανίσεις, φέρεται να μην έχει τίποτα στην ιδιοκτησία της, ενώ το ετήσιο εισόδημά της δεν ξεπερνάει καν τα 4.000 δολάρια.

Ο προσωπικός πλούτος του προέδρου έχει αποτελέσει πολλάκις αντικείμενο ερευνών και εικασιών, ενώ σύμφωνα με κάποιες αναφορές, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 40.000.000.000 δολάρια.

Κάποιες άλλες κάνουν λόγο ακόμη και για 70.000.000.000 δολάρια, νούμερο που αν ισχύει, τότε πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Επίσης, φήμες τον θέλουν να έχει στη διάθεσή του ένα στόλο οχημάτων συνολικής αξίας 1 δισ. δολαριών, συλλογή ρολογιών η αξία των οποίων ξεπερνά τα 687.000 δολάρια, ενώ φέρεται να είναι ιδιοκτήτης υπερπολυτελούς παλατιού (ο υπερθεματισμός εδώ έχει σημασία) στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας αξίας 1. δισ. δολαρίων.

Η ανακοίνωση του εισοδήματος του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε την εμφάνισή της εν μέσω του δημόσια προβεβλημένου «αγώνα» που διεξάγει το Κρεμλίνο ενάντια στη διαφθορά της ρωσικής πολιτικής ελίτ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ