Αυτό θα είναι το ασύλληπτο νέας γενιάς Στελθ βομβαρδιστικό της Ρωσίας - iefimerida.gr

Αυτό θα είναι το ασύλληπτο νέας γενιάς Στελθ βομβαρδιστικό της Ρωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε υπέρ το δέον παραγωγική ως προς τις εξελίξεις στο χώρο της αεροναυτικής: η εταιρεία Boeing αποκάλυψε τη βελτιωμένη εκδοχή του έκτης γενιάς πολεμικού αεροσκάφους F/A-XX, η Skunk Works της Lockheed Martin δημοσίευσε ένα νέο UCLASS κόνσεπτ-βίντεο, ενώ μετά από σειρά ετών αξιολόγησης και μελέτης εγκρίθηκε επισήμως το σχέδιο του ρωσικού PAK-DA...

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγός Βίκτορ Μπόνταρεφ δήλωσε ότι υπεγράφησαν όλα τα σχετικά έγγραφα για την έναρξη της διαδικασίας ανάπτυξης και βιομηχανικής παραγωγής των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροσκάφους.

Έχοντας την ικανότητα να διαφεύγει των συστημάτων ραδιοεντοπισμού, το υποηχητικό αεροσκάφος PAK-DA προορίζεται να αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο πλέον ρωσικό στόλο αεροσκαφών τύπου Tu-95 Bear και Tu-160 Blackjack strategic bombers.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, αξιωματικοί της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας επέμειναν ότι το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα μάχης, με νέους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, αλλά και με μία ευρεία γκάμα συμβατικών κατευθυνόμενων όπλων.

Το νέο αεροσκάφος θα εισέλθει στη φάση παραγωγής μέχρι το 2020 με στόχο να τεθεί στην υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο διάστημα 2025-2030.

Σε αντίθεση με τα αμερικανικά X-51, Falcon HTV-2 και άλλους παρεμφερείς τύπους υπερηχητικών αεροσκαφών, το PAK-DA θα είναι υποηχητικό με υπερηχητικούς ωστόσο πυραύλους.

Επιπλέον, πηγές αναφέρουν ότι ένα έκτης γενιάς μη επανδρωμένο βομβαρδιστικό αεροσκάφος, βασισμένο στο PAK-DA, ενδεχομένως να κάνει την εμφάνισή του μέσα στη δεκαετία 2040-2050.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ