Moody's: Θα ξεπεράσουν το 30% τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα έως το 2013 - iefimerida.gr

Moody's: Θα ξεπεράσουν το 30% τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα έως το 2013

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια στην Ελλάδα σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, ο οποίος προβλέπει ότι έως το τέλος του 2013 θα ξεπεράσουν το 30%, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι το ποσοστό πιθανότατα θα αυξηθεί το 2014 και θα αγγίξει το 40%.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody's, η αιτία για την αύξηση στα «κόκκινα» δάνεια, οφείλεται στην παρατεταμένη ύφεση που επικρατεί στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την αύξηση των δανείων που δεν εξυπηρετούνται «credit negative». Οπως αναφέρει και η Ημερισία ενώ ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί ως επιπρόσθετους λόγους που διογκώνουν την κατάσταση, την περιορισμένη ρευστότητα, την αύξηση της ανεργίας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Τέλος, όπως επισημαίνεται στην πρόβλεψη οι ελληνικές τράπεζες υποτιμούν το πραγματικό επίπεδο των προβληματικών δανείων, καθώς μέσα σε αυτά δεν συγκαταλέγονται τα δάνεια που αναδιαρθρώνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ