Αίμα και ανατροπές στο Game of Thrones: Τι είδαμε στο επεισόδιο «The Walk of Punishment» - iefimerida.gr

Αίμα και ανατροπές στο Game of Thrones: Τι είδαμε στο επεισόδιο «The Walk of Punishment»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ανατροπές συνεχίζονται στο τρίτο επεισόδιο της νέας σεζόν Game of Thrones, ενώ ο τίτλος Walk of Punishment είναι μάλλον ταιριαστός αν λάβουμε υπόψιν ότι σχεδόν όλοι οι βασικοί ήρωες πιάστηκαν όμηροι στο τέλος του 2ου επεισοδίου.

Ξεκινώντας με την καύση του πατέρα της Κάτελιν, το επεισόδιο φαινόταν από την αρχή ότι θα είναι «βαρύ». Η μάχη μεταξύ των Σταρκ και των Λάνιστερ συνεχίζεται, ενώ ένας στρατηγός αναφέρει στον Ρομπ ότι πήρε μία πρωτοβουλία και κατάφερε να καταδιώξει τον στρατό του Τάιγουιν Λάνιστερ και να πάρει ομήρους, ωστόσο ο «Βασιλιάς του Βορρά» του απαντά ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος και κανένας όμηρος δεν αξίζει όσο οι αδελφές του. Ευτυχώς όμως για τους ομήρους, η Ταλίσα είναι εκεί και φροντίζει τα τρομαγμένα παιδιά Λάνιστερ

Παράλληλα στο στρατόπεδο των Λάνιστερ ο Τάιγουιν κάνει ένα μικρό συμβούλιο με τους έμπιστούς του συμπεριλαμβανομένων του Μικροδάχτυλου, του Βάρυς, της Σέρσει (η οποία φροντίζει να καθίσει δίπλα στον πατέρα της) αλλά και του Τύριον ο οποίος κάθεται στην άλλη άκρη του τραπεζιού. Ο Τάιγουιν ρωτάει αν έχουν νέα απο τον Τζέιμι Λάνιστερ, ωστόσο η αρνητική απάντηση όλων τον εξοργίζει.

Επίσης στο συνέδριο για πρώτη φορά βγαίνει κάτι καλό για τον Τύριον, αφού όταν ο Ταίγουιν διατάζει τον μικροδάχτυλο να παντρευτεί την Χήρα Έριν προκειμένου να γίνει άρχοντας της Κοιλάδας, ο Τύριον επισημαίνει ότι τα οικονομικά του στέμματος δε πρέπει να μείνουν χωρίς επίβλεψη. Έτσι ο Τάιγουιν πείθεται από το υπόλοιπο συμβούλιο και ανακηρύσσει τον Τύριον νέο θησαυροφύλακα.

Παράλληλα, ο Τζέιμι Λάνιστερ και η Μπριέν είναι αιχμάλωτοι των στρατιωτών ωστόσο συνεχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους, όμως όπως φαίνεται η κατάσταση για την Μπριέν είναι μάλλον δύσκολη, αφού οι στρατιώτες δεν έχουν καθόλου καλές προθέσεις. Παρόλαυτά για πρώτη φορά βλέπουμε ότι ο Τζέιμι Λάνιστερ νοιάζεται για κεινη και προσπαθεί να τη σώσει από τον βιασμό.

Η Άρια βρίσκεται επίσης με τους στρατιώτες που την συνέλαβαν με τους φίλους της στο δάσος, και τους ρωτάει γιατί τη βοηθάνε αφού είναι αιχμάλωτη, ωστόσο εκείνοι της διευκρινίζουν ότι δεν είναι αιχμάλωτη, ούτε αυτή ούτε οι φίλοι της και μάλιστα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που τη βρήκαν γιατί δεν είναι ασφαλές για την κόρη του Νεντ Σταρκ να τριγυρνάει μόνη της στα δάση. Ωστόσο η Άρια και ο Τζέντρι δε θα μείνουν για πολύ εκεί, παρόλο που ο Hotpie δεν θέλει να τους ακολουθήσει κι αποφασίζει να μείνει πίσω μετά από έναν συγκινητικό αποχαιρετισμό.

Πέρα από το τείχος στον παγωμένο Βορρά, ο Τζον Σνόου ακολουθεί τον Μανς Ράιντερ και έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ ανατριχιαστικό θέαμα: εκατοντάδες κεφάλια αλόγων κομμένα και τοποθετημένα σε ένα σπειροειδές σχήμα στο χιόνι, ωστόσο παρατηρούν ότι δεν υπάρχουν καθόλου αναβάτες. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση σε όλους και ειδικά στην Ινγκριντ, αφού o warg στο προηγούμενο επεισόδιο, κοιτώντας από τα μάτια του αετού είπε ότι είδε πολλά νεκρά κοράκια. Έτσι αποφασίζουν να σκαρφαλώσουν τον τοίχο του Castle Black παίρνοντας μαζί τους τον Τζον Σνόου και σχεδιάζοντας την μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει ποτέ στο Βορρά.

Όσο για τα Κοράκια, συνεχίζουν την τεράστια πορεία τους και ο Σαμ βρίσκει την Γκοστ, τον Ανταρόλυκο του Τζον Σνόου, ωστόσο ο ίδιος είναι προφανές ότι δεν έχει άλλες δυνάμεις ενώ έρχεται συχνά αντιμέτωπος με τη πρόθεση των άλλων να τον «ξεφορτωθούν». Τα Κοράκια φτάνουν στου Κράστερ ο οποίος τους επιτρέπει να φάνε και να ζεσταθούν στο τζάκι αλλά τονίζει να προσέχουν τις κόρες του, μία από τις οποίες γεννάει ένα αγόρι, γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στον Κράστερ.

Σε δύσκολη θέση αφήσαμε τελευταία φορά και τον Θίον Γκρέιτζοϊ ωστόσο το νεαρό αγόρι που έστειλε η αδελφή του τον βοηθάει δίνοντας του ένα άλογο και λέγοντας του ότι η αδελφή του τον περιμένει. Η ατυχία του Θίον όμως χτυπάει και πάλι, αφού στην πορεία θα αντιμετωπίσει μερικά σοβαρά «προβλήματα» ακόμη και ο μυστηριώδης φίλος του θα τον σώσει ξανά.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν πραγματικά πολλά υποσχόμενο και αρκετά αιματηρό, ωστόσο στο τέλος μας αφήνει και πάλι στην αναμονή, αφού η Μελισαντρ εγκαταλείπει τον Στάνις χωρίς ωστόσο να του πει που πηγαίνει λέγοντας μόνο ότι οι «φωτιές θα τις δείξουν τον δρόμο», η Ντανέιρις αποφασίζει να αγοράσει τον στρατό των μισθοφόρων από το Άσταπορτ και διαπραγματεύεται σκληρά με τον αθυρόστομο δουλέμπορο και του τάζει έναν από τους δράκους της για να πάρει τον στρατό. Τέλος η Μπριέν και ο Τζέιμι γλυτώνουν από τον θάνατο, ωστόσο η αλαζονεία του τελευταίου θα του στοιχίσει το χέρι του... κυριολεκτικά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ