Κοινό αγωνιστικό μέτωπο κατά των συγχωνεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτές - iefimerida.gr

Κοινό αγωνιστικό μέτωπο κατά των συγχωνεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτές

Κοινό αγωνιστικό μέτωπο κατά των συγχωνεύσεων από γιατρούς και νοσηλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να διεκδικήσουν από κοινού την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών» πήραν οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Ετσι, θα προσπαθήσουν μαζί να αντιμετωπίσουν την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον κλάδο της Υγείας και έχει ως αποτέλεσμα τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Παράλληλα, θα ζητήσουν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

Για τους λόγους αυτούς θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 17 Απριλίου, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για κήρυξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Παράλληλα οι δύο ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ