Συστηματική η απουσία στελεχών της κυβέρνησης από τη Βουλή - iefimerida.gr

Συστηματική η απουσία στελεχών της κυβέρνησης από τη Βουλή

Συστηματική η απουσία στελεχών της κυβέρνησης από τη Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις δύο από τις 11 προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις συζητήθηκαν στην εικοσάλεπτη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, λόγω της απουσίας για ακόμα μία φορά πολλών στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία με τη στάση τους δυσχεραίνουν τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», την ενημέρωση της διάσκεψης των προέδρων απαίτησε ο Γ. Δραγασάκης, πρόεδρος της συνεδρίασης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, με σκοπό «να γίνει κάτι για το απαράδεκτο αυτό θέαμα», καθώς «η εικόνα δεν τιμά ούτε την κυβέρνηση ούτε και τη λειτουργία μας». Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συνεδρίαση της συνδιάσκεψης των προέδρων της Βουλής δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Γ. Δραγασάκη, από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς απαντάται μόλις το 49% των ερωτήσεων. Αρνητική πρωτιά για τα υπουργεία Τουρισμού και Επικρατείας, τα οποία απαντούν κατά μέσο όρο μόλις το 33% των ερωτήσεων. Ακολουθούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με 36%, το Οικονομικών με 39%, το Εσωτερικών με 40%,το Δημόσιας Διοίκησης με 45% και το υπουργείο Υγείας με 46%.

Η συστηματική απουσία στελεχών της κυβέρνησης από τη Βουλή ενδυναμώνει την υπάρχουσα αρνητική τάση και φανερώνει την έλλειψη σεβασμού απέναντι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, σε μία εποχή που η Δημοκρατία δέχεται πολλαπλά χτυπήματα.

Η απαξίωση των βασικών διαδικασιών του πολιτεύματος από τους ίδιους τους λειτουργούς τους, πλήττει σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών και “αθώα” προσφέρει έδαφος σε “αντίμαχούς” της. Απαιτείται η σοβαρότητα και η αλλαγή στάσης των πολιτικών και δη των στελεχών της κυβέρνησης απέναντι στη Βουλή, καθώς η κατάσταση είναι ήδη κρίσιμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ