Πολίτης έσωσε κουτάβι που πωλούσε γνωστό Pet Shop με έκπτωση λόγω καρδιακού προβλήματος [εικόνα] - iefimerida.gr

Πολίτης έσωσε κουτάβι που πωλούσε γνωστό Pet Shop με έκπτωση λόγω καρδιακού προβλήματος [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις πρόσφατα και με δειλά ακόμη βήματα αρχίζει να βγαίνει η χώρα μας από το «μεσαίωνα» όσον αφορά την αντιμετώπιση των ζώων (κατοικίδιων, αδέσποτων και άλλων) και τούτο χάρη στις γενναίες προσπάθειες φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών πολιτών σε όλη την Ελλάδα, που με τη δράση τους κυριολεκτικά σώζουν εκατοντάδες τετράποδες ζωές.

Μία τέτοια περίπτωση σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα, όταν μία υπεύθυνη και ευαισθητοποιημένη πολίτης κατήγγειλε στον φιλοζωικό ιστότοπο adespoto.gr την πώληση κουταβιού 4 μηνών, ράτσας Μαλτέζ, με καρδιακό πρόβλημα, από pet shop μεγάλης αλυσίδας επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και μάλιστα με... έκπτωση προφανώς λόγω του προβλήματος.

Αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ιστότοπου:

«Οι υπεύθυνοι έχουν αναρτήσει ένα χαρτί στο κλουβί του όπου αναφέρεται πως πωλείται στην μειωμένη τιμή των 290 ευρώ. Όταν [η καταγγέλουσα] ρώτησε για να μάθει, της είπαν ότι είναι λόγω του προβλήματος υγείας που έχει...

Το ζωάκι βρισκόταν έως και τις 8/4/13 στη βιτρίνα pet shop μεγάλης αλυσίδας, επί της Λ. Βουλιαγμένης. Μάλιστα την ίδια μέρα είχαν παραλάβει 29 Μαλτεζάκια...».

Το κουτάβι δεν έπρεπε καν να πωλείται, αλλά να χαρίζεται, καθώς το πρόβλημά του δεν του επιτρέπει να ζήσει φυσιολογικά, όπως όλα τα άλλα σκυλιά: δεν πρέπει να τρέχει, χρειάζεται ειδική τροφή και φροντίδα, κοστοβόρες εβδομαδιαίες εξετάσεις υπέρηχου, φάρμακα και άλλα πολλά που και πάλι δεν εγγυώνται ότι θα επιβιώσει.

Έχοντας διαβάσει την καταγγελία, μία άλλη πολίτης αποφάσισε να πάρει «παραμάσχαλα» το νόμο και να δράσει άμεσα:

«Η δυναμική Σταυρούλα Φ. είχε διαβάσει στο adespoto.gr την καταγγελία φιλόζωης για το άρρωστο μαλτεζάκι που πωλούνταν...με έκπτωση, από πετ σοπ μεγάλης αλυσίδας. Είχε προσφερθεί να βοηθήσει με φάρμακα αν έπαιρνε κάποιος το ζώο, τελικά όμως έδρασε ακόμα πιο δυναμικά.

Με το σχετικό νόμο για ''Αδεια λειτουργίας καταστήματος πώλησης σκύλων και γατών'' κατάφερε να πάρει το ζώο, καθώς και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η πώληση άρρωστων ζώων αλλά και η παραμονή ζώων άνω των 30 ημερών (το ζώο ήταν 4 μηνών!).

Τύπωσε τη νομοθεσία και απαίτησε να της δώσουν το ζώο. Προφανώς φοβούμενοι περαιτέρω κυρώσεις, έδωσαν το ζώο χωρίς να ζητήσουν χρήματα».

Η ίδια ενημέρωσε αργότερα τον ιστότοπο για την εξέλιξη του ζητήματος:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ.

ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ».

Πηγή: adespoto.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ