100 χρόνια μετά - iefimerida.gr

100 χρόνια μετά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου ξεκινά το υπουργείο Παιδείας, με θέμα τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Νίκο Γκάτσο και τον Στρατή Τσίρκα, 100 χρόνια μετά το θάνατο του πρώτου και τη γέννηση των τριών.

Το πρόγραμμα, υπό τον τίλτο «Παπαδιαμάντης - Ελύτης - Γκάτσος - Τσίρκας: 100 χρόνια μετά!», στοχεύει στην ανάπτυξη ποικίλων δράσεων στα σχολεία της χώρας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα παρουσιάσει την Τρίτη πρωτοβουλία του, με στόχο οι μαθητές, αλλά και συνολικά η σχολική κοινότητα, να δημιουργήσουν συλλογικά ή ατομικά καλλιτεχνικά έργα κάθε μορφής και να τα παρουσιάσουν, με διάφορους τρόπους, μαζί με τους δασκάλους και καθηγητές τους.

Με τη βοήθεια και τη συνδρομή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση δημιούργησε την πλατφόρμα www.i-create.gr, όπου θα φιλοξενηθεί το υλικό των σχολείων, μαζί με σημαντικό υποβοηθητικό υλικό. Τα έργα που θα προκριθούν, κατόπιν διαδικτυακού διαγωνισμού, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση όπου θα διακριθούν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ