Χρεοκοπία της Ελλαδας προβλέπουν οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι - iefimerida.gr

Χρεοκοπία της Ελλαδας προβλέπουν οι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η παγκόσμια υπηρεσία του BBC, η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να χρεοκοπήσει. Στην έρευνα συμμετείχαν κορυφαίοι ευρωπαίοι οικονομολόγοι, η πλειοψηφία των οποίων προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της και κατά συνέπεια θα χρεοκοπήσει.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων -25 από τους 38 που απάντησαν - προέβλεψαν τουλάχιστον μια χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης και όλοι έδειξαν προς την μεριά της Ελλάδας. Ένας από τους συμμετέχοντες, ο Gabriel Stein της λονδρέζικης Lombard Street Research δήλωσε: «Η Ελλάδα θα σπάσει. Θα χρεοκοπήσει γιατί δεν υπάρχει τρόπος να πραγματοποιήσει το δημοσιονομικό και αναπτυξιακό της στόχο, και να καταστήσει το χρέος της βιώσιμο.»

Το 1/3 πρόβλεψε ότι από τη χρεοκοπία δεν θα γλιτώσει ούτε η Ιρλανδία, ενώ οι εφτά από τους 38 κατέδειξαν την Πορτογαλία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικών του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου στην Φλωρεντία δήλωσε ότι καμία χώρα δεν θα χρεοκοπήσει: «Οι χώρες που βρίσκονται στην χειρότερη θέση είναι αρκετά μικρές για να σωθούν και φαίνεται να υπάρχει αρκετή πολιτική στήριξη.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ