Φήμες ότι οι αντάρτες κατέλαβαν την γενέτειρα του Καντάφι - iefimerida.gr

Φήμες ότι οι αντάρτες κατέλαβαν την γενέτειρα του Καντάφι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπρόσωποι των ανταρτών ανακοίνωσαν σήμερα τα ξημερώματα ότι κατέλαβαν την γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, Σίρτη, που σηματοδοτεί το όριο ανάμεσα στη δυτική και ανατολική Λιβύη. Η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή αν και τα νέα της κατοχής της Σίρτης προκάλεσαν εορτασμούς στη Βεγγάζη.

Η είδηση της κατάληψης της πατρίδας του Καντάφι συνέπεσαν με την πλήρη ανάληψη των στρατιωτικών επιχειρήσεων από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις προκειμένου να επιβάλουν το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του αμάχου πληθυσμού. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Λιβύη, στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή ότι έχουν αρχίσει να εκτελούνται με επιτυχία οι επιχειρήσεις για την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων.

Ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες μεταδίδει ότι υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στην Γαλλία και την Τουρκία σχετικά με τον πολιτικό έλεγχο της περιοχής οι οποίες όμως τελικά επιλύθηκαν.

Παράλληλα, το βράδυ της Κυριακής η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από υποτιθέμενη περιοδεία του Καντάφι μέσα στο αυτοκίνητό του υπό τις επευφημίες πλήθους υποστηρικτών του. Πρόκειται για την τελευταία εμφάνιση του Καντάφι ύστερα από το διάγγελμα που απήυθυνε στο Λιβυκό λαό την προηγούμενη Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Καντάφι αντάρτες γενέτειρα Σίρτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ