Το καλοκαίρι του Εθνικού Θεάτρου - iefimerida.gr

Το καλοκαίρι του Εθνικού Θεάτρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου. Με το καλωσόρισμα του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Χουβαρδά έγινε αντιληπτό ότι οι φετινές παραγωγές είναι ενταγμένες στο κλίμα της κρίσης. Και από άποψη οικονομικής δυσπραγίας αλλά και από άποψη θεματολογίας. Μαζί του βρίσκονταν οι Τάκης Τζαμαργιάς, Σταμάτης Φασουλής και Μιχαήλ Μαρμαρινός για να μιλήσουν για τα έργα που θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα. Αναλυτικά οι τρεις παραγωγές έχουν ως εξής:

  • Σκηνοβάτες του Σταμάτη Φασουλή (Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 15 και 16 Ιουλίου)

Τέλος του δεύτερου μ.Χ. αιώνα. Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει. Είναι το τέλος μιας εποχής. Μέσα σε αυτό το κλίμα της κατάρρευσης και της παρακμής φτάνουν σε ένα αρχαίο θέατρο τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας και στήνουν τους δικούς τους, αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες, κατά το πρότυπο του «ένδοξου» παρελθόντος.Σε μια σπαρταριστή σκηνική σύνθεση που πηγαίνει στο βάθος του χρόνου και στις απαρχές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας για να φτάσει στη ρωμαϊκή περίοδο, η ιστορία του θεάτρου ζωντανεύει επί σκηνής. Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς, Σωκράτης Πατσίκας κ.ά.

  • Ηρακλής μαινόμενος του Ευριπίδη (Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 5 και 6 Αυγούστου)

Ο Ηρακλής μαινόμενος, έργο συγκλονιστικό, από τα λιγότερο παιγμένα – αλλά ακριβώς για αυτό το λόγο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα – κείμενα του Ευριπίδη παρουσιάζεται για δεύτερη μόλις φορά από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στις 5 και 6 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη συνέχεια σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός

Διανομή: Ηρακλής - Άγγελος: Νίκος Καραθάνος, Μεγάρα: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αμφιτρύων: Μηνάς Χατζησάββας, Θησέας: Θοδωρής Αθερίδης, Ίρις: Στεφανία Γουλιώτη, Λύσσα: Θεοδώρα Τζήμου, Λύκος: Γιώργος Γάλλος κ.ά.

  • Το Παραμύθι χωρίς όνομα ταξιδεύει!

Το έργο - σταθμός της Πηνελόπης Δέλτα που γεμίζει την Παιδική Σκηνή Κατίνα Παξινού, σκηνοθετημένο από τον Τάκη Τζαμαργιά και συγκινεί μικρούς και μεγάλους θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο στην καθιερωμένη καλοκαιρινή περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου!

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρης Βέργαδος, Γρηγόρης Γαλάτης κ.ά.

Μαριαλένα Σπυροπούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ