Παράταση για το Θερμοκήπιο του Λευτέρη Βογιατζή - iefimerida.gr

Παράταση για το Θερμοκήπιο του Λευτέρη Βογιατζή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου πήρε η παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή με το "Θερμοκήπιο" του Χάρολντ Πίντερ. Στο άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του 1958, οι ήρωες του Πίντερ συμβιώνουν σ' ένα ίδρυμα το οποίο διευθύνει ένας παρανοϊκός.

Όταν ένας από τους τρόφιμους δολοφονείται και μια άλλη βιάζεται και μένει έγκυος, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία μπεκετικών αποχρώσεων την οποία έγραψε ο Πίντερ μέσα σε μόλις 3 μέρες. Είναι ένα προφητικό έργο πάνω στη γραφειοκρατική παθολογία ενός κρατικού ιδρύματος. Eίναι η «θεραπεία» της κοινωνικής διαφωνίας και αμφισβήτησης. Σήμερα το έργο αποτελεί μέρος του πολιτικού τρίπτυχου που περιλαμβάνει: Το Θερμοκήπιο, Το Πάρτι γενεθλίων και Το Βουβό γκαρσόνι. Και τα τρία πραγματεύονται με διαφορετικούς τρόπoυς τους καταπιεστικούς μηχανισμούς που συνθλίβουν το άτομο.

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο Λευτέρης Βογιατζής μαζί με τους Περικλή Δεντάκη, Δημήτρη Ήμελλο, Αλεξία Καλτσίκη, Βασίλη Κουκαλάνι, Γιάννη Νταλιάνη και Θάνο Τοκάκη.

Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 2108217877. Παραστάσεις: Τρίτη-Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 7 μ.μ. Εισιτήρια: 22 ευρώ, φοιτητικό: 15

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ