Στη Λουκία Μιχαλοπούλου το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" - iefimerida.gr

Στη Λουκία Μιχαλοπούλου το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Λουκία Μιχαλοπούλου απονεμήθηκε το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" 2011, για την ερμηνεία της στο ρόλο της Χίλντε στο έργο του Ερρίκου Ίψεν "Η Κυρία από τη Θάλασσα" σε σκηνοθεσία Έρικ Στούμπε, που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και στο ρόλο της Τέσσα, στο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Τόκος", σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, που παίχτηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2010 από τη Νέα Σκηνή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην τελετή που έγινε χτες η Λουκία Μιχαλοπούλου παρέλαβε από την προκάτοχό της Μαρίνα Ασλάνογλου την αγαπημένη καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη μαζί με το ποσό των 3.000 ευρώ που συνοδεύει το βραβείο.

Η Λουκία Μιχαλοπούλου ευχαρίστησε την επιτροπή, το Εθνικό Θέατρο και τον Γιάννη Χουβαρδά για τους ρόλους που της εμπιστεύτηκε και για τη δυνατότητα που δίνει στους νέους ηθοποιούς να συνεργάζονται με ξένους σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως είπε.

Ευχαρίστησε επίσης τον Λευτέρη Βογιατζή για την ευκαιρία που της έδωσε να βρεθεί κοντά του με το που τελείωσε τη σχολή και γιατί της δίδαξε τι σημαίνει πειθαρχία και ακρίβεια στο θέατρο.

Η φετινή νικήτρια αφιέρωσε το βραβείο στον μεγάλο δάσκαλο του θεάτρου Δημήτρη Οικονόμου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ