Πώς το διάσημο «σκαθάρι» συγχώρεσε τη «Layla» - iefimerida.gr

Πώς το διάσημο «σκαθάρι» συγχώρεσε τη «Layla»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Pattie Boyd έχει μείνει στην ιστορία της μουσικής ως η θρυλική “Layla”, η γυναίκα που παράτησε τον George Harrison για το κολλητό του Eric Clapton.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη της στους Sunday Times η 67χρονη πια Boyd αποκάλυψε πως αν και πλήγωσε βαθιά τον George Harrison με την κίνηση της, εκείνος τους έστειλε ένα λακωνικό σημείωμα που τους συγχωρούσε. Συγκεκριμένα έγραφε στο σημείωμα: «Ε+P o θεός ας μας έχει καλά όλους, με αγάπη G».

Η Boyd γνώρισε τον Harrison το 1964 όταν ήταν 20 χρονών στα γυρίσματα της ταινίας των Beatles, Α Hard Day’s Night που έπαιζε τη μαθήτρια. Μέχρι τότε δούλευε σαν μοντέλο και μάλιστα λόγω της ασυνήθιστης ομορφιάς της και συγκεκριμένα των αραιών μπροστινών δοντιών της είχε απορριφθεί από πολλούς φωτογράφους με τη δικαιολογία ότι μοιάζει με κουνέλι! Υπήρξε όμως μεγάλη επιρροή για μετέπειτα διάσημα μοντέλα των 60s όπως η Twiggy.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τον Harrison και το πρώτο πράγμα που τη ρώτησε ήταν αν θα τον παντρευτεί. Η Boyd που ήταν αρραβωνιασμένη με κάποιον άλλον εκείνη την περίοδο νόμισε ότι της κάνει πλάκα και δεν δέχτηκε να βγει μαζί του. Μετά από αρκετές μέρες αφού χώρισε το φίλο της βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού. Είχε δηλώσει τότε ότι ο Harrison ήταν ο πιο όμορφος άντρας που είχε δει ποτέ στη ζωή της.

Παντρεύτηκαν κρυφά στις 21 Ιανουαρίου του 1966 με κουμπάρο τον Paul McCartney. Η Boyd ήταν το πρόσωπο που μύησε τους Beatles στην ανατολική φιλοσοφία και τους έφερε σε επαφή με τον Ινδό γκουρού Maharishi Mahesh Yogi.

Η φυσική της γοητεία φημολογείται ότι δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τον John Lennon αλλά ούτε και τον καρδιοκατακτητή Mick Jagger που την πολιορκούσε για πολύ καιρό χωρίς αποτέλεσμα . Όταν ο γάμος της με τον George Harrison άρχισε να έχει προβλήματα ξεκίνησε μια σύντομη σχέση με τον Ron Wood που έληξε άδοξα.

Ο Clapton γνώρισε την Boyd στα τέλη της δεκαετίας του 60 όταν άρχισε να κάνει παρέα με τον Harrison και να γράφουν μουσική μαζί. Την ερωτεύτηκε παράφορα αλλά άρχισε να συζεί με την 17χρονη αδερφή της, Paula. Ο Clapton εξομολογήθηκε το πάθος του στην Pattie με μια ερωτική επιστολή. Στην αρχή, δεν το πίστεψε ότι απευθυνόταν σε αυτήν και νόμισε ότι είχε τρελαθεί. Του εξήγησε πως δεν είχε σκοπό να παρατήσει τον άντρα της. Στο μεταξύ ο Harrison τα είχε καταλάβει όλα και παρά τον αρχικό θυμό του προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος. Η Paula χώρισε τον Clapton όταν άκουσε το θρυλικό κομμάτι Layla και κατάλαβε ότι το είχε γράψει για την αδερφή της και ότι διατηρούσε ακόμη αισθήματα γι’ αυτήν.

Το 1973 μετά από τρομερή πίεση η Pattie ανακοίνωσε στο διάσημο σκαθάρι ότι θα τον αφήσει για τον Clapton παρά την έκκληση του να μην φύγει. Είχε πάρει την απόφαση της όμως. Χώρισε οριστικά με τον George Harrison το 1977. Δύο χρόνια μετά το 1979 παντρεύτηκε τον Eric Clapton. Η σχέση της μαζί του ήταν εξαιρετικά θυελλώδης μιας και εκείνος πάλευε με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του γάμου τους που διήρκησε 10 χρόνια.

Σήμερα η Boyd που δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ εξομολογείται ότι μετάνιωσε πικρά για την απόφαση της να χωρίσει τον George Harrison και ότι τον θεωρεί την αδερφή ψυχή της. Διατηρούσαν καλές σχέσεις μέχρι το θάνατο του από καρκίνο το 2001.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ beatles Ζωή 60s layla George Harrison Eric Clapton Pattie Boyd
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ