Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του - iefimerida.gr

Πώς ο δήμαρχος Χανίων παρακάμπτει το ασυμβίβαστο της κουμπάρας του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώ η χώρα διέρχεται τη δυσκολότερη οικονομική κρίση και η κυβέρνηση παγώνει μισθούς και συντάξεις υποβάλλοντας τους Έλληνες σε θυσίες, οι εξυπηρετήσεις στους “δικούς της” ανθρώπους συνεχίζονται.Τοπική δημοσιογράφος της ΕΡΤ -και κουμπάρα του νυν δημάρχου και επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Σκουλάκη- η οποία ασκεί τα καθήκοντα διευθύντριας στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Νέα Τηλεόραση’’, αποσπάστηκε στο...Γενικό Νοσοκομείο Χανίων Άγιος Γεώργιος.

Η ''iefimerida'' αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο της προκλητικής υπόθεσης. Η εν λόγω απόσπαση σημειώθηκε μετά το ‘’νοικοκύρεμα’’ που -υποτίθεται ότι- θα έκανε η κυβέρνηση στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αμείβονται από ανταγωνιστικό μέσο.

Η περί ου ο λόγος, έχοντας αποδεδειγμένα και τη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αποσπαστεί στο Νοσοκομείο ώστε να μην έχει ‘’ασυμβίβαστο’’.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος (Λάμπης) Δουλγεράκης, Ηρακλειώτης στην καταγωγή και η τοποθέτησή του εκεί έγινε ύστερα από εισήγηση του κ. Σκουλάκη, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό, Σήφη Βαλυράκη και Ευτύχη Δαμιανάκη.

Η ομόφωνη απόφαση για την απόσπαση της δημοσιογράφου ελήφθη στη συνεδρίαση της 25ης Φεβρουαρίου 2011 - 45ο θέμα που συζητήθηκε εκείνη την ημέρα- και πέραν του διοικητή συμφώνησαν ο αναπληρωτής διοικητής Μ.Νικολαράκης καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Κ.Ζουπουνίδης, Εμ. Λεράκης, Δ.Τσουρουπάκης, Στ. Βαλυράκης, Λ.Καλογεράκη, Ε. Καμηλάκη και Ε.Περάκη ενώ εισηγητής ήταν ο Ε. Παπαντωνάκης.

Η δημοσιογράφος ονομάζεται Κατερίνα Πολύζου και η ‘’Νέα Τηλεόραση’’, στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της είναι ιδιοκτησίας του Απόστολου Αλεξάκη(μέλος του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα), ο οποίος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας και έχει ισχυρές προσβάσεις στο κυβερνών κόμμα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τί είδους υπηρεσίες θα προσφέρει η δημοσιογράφος στο Νοσοκομείο; Μήπως θα παίξει το ρόλο του γραφείου Τύπου;

Μα, καλά, γραφείο Τύπου δεν διαθέτει ολόκληρος ‘’Ευαγγελισμός’’, ο οποίος αποτελεί τη ‘’ναυαρχίδα’’ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα αποκτήσει ο ‘’Άγιος Γεώργιος’’ των Χανίων;

Η απόσπαση της κ. Πολύζου έχει ετήσια διάρκεια και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση δύναται να ανανεωθεί για άλλα δύο. Άλλωστε η ίδια με αίτηση που είχε καταθέσει στις 18 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα από τη λήψη της απόφασης, ζητούσε τριετή απόσπαση. Ίσως για να έχει ‘’ήσυχο το κεφάλι της’’ αν η σημερινή κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία. Και μετά βλέπουμε...

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε επιτελικά στελέχη του μεγάρου Μαξίμου και ζητούν από το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ