Πετρελαιοκηλίδα απειλεί πιγκουίνους στο Νότιο Ατλαντικό - iefimerida.gr

Πετρελαιοκηλίδα απειλεί πιγκουίνους στο Νότιο Ατλαντικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ναυάγιο ενός πλοίου στο νησί Nightingale στο σύμπλεγμα των βρετανικών νησιών Tristan Da Cunha που βρίσκονται στο Νότιο Ατλαντικό, έχει προκαλέσει μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Το πλοίο που συγκρούστηκε με βράχια στα παράλια του νησιού παρουσίασε μεγάλη διαρροή καυσίμων στη θάλασσα και στις γύρω ακτές. Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο νησί αποτελεί το «σπιτικό» του μισού παγκόσμιου πληθυσμού των εξαιρετικά σπάνιων και απειλούμενων από εξαφάνιση πιγκουίνων rockhopper (λοφιοφόροι πινγκουίνοι) αλλά και εκατοντάδων άλλων πουλιών που όλα τους κάνουν τις φωλιές τους στο έδαφος και στα βράχια του Nightingale. Μάλιστα εκτός από τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχουν τα ενδημικά πτηνά του νησιού, οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και για ακόμα σοβαρότερες μελλοντικές συνέπειες που θα υποστούν τα πουλιά από πιθανή δημιουργία αποικιών τρωκτικών που ζούσαν πάνω στο ναυαγημένο καράβι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ