Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Αβραμόπουλο για τη Λιβύη - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος ενημέρωσε τον Αβραμόπουλο για τη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο ήταν ο στρατιωτικός σχεδιασμό και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, από φίλες και σύμμαχες χώρες, καθώς και οι διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στο ελληνικό έδαφος.

Εν τω μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα ενημερώσει, την ερχόμενη Τρίτη, τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για την υποστηρικτικού χαρακτήρα συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά από την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Πολύ ορθά" η Ελλάδα, ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και ανταποκρινόμενη στις συμβατικές υποχρεώσεις της, συμμετέχει στο επιχειρησιακό σχέδιο για τη Λιβύη, "πάντοτε όμως διασφαλίζοντας τον δικό της ρόλο και μένοντας μακριά από κάθε μορφής στρατιωτική επέμβαση", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, επισήμανε ότι η αναζήτηση στρατηγείου για να διαχειρισθεί την όλη επιχείρηση, περιπλέκει τα πράγματα και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Τέλος, ο κ.Αβραμόπουλος επανέλαβε την πάγια στάση της Νέας Δημοκρατίας να συνεισφέρει με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στάσης σε αυτά τα ζητήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ