ΟΥΚ: Η επανάσταση του 2011 - iefimerida.gr

ΟΥΚ: Η επανάσταση του 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σάτιρική διάθεση απέναντι στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ «1821», επέλεξε το Mega να γιορτάσει την προχθεσινή εθνική εορτή, μέσα από την σειρά animation «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

O ιστορικός Θάνος Βερέμης, γίνεται κεντρική φιγούρα για τις ανάγκες της σειράς και εμφανίζεται ως ιστορικός του μέλλοντος για να περιγράψει την επανάσταση του ... 2011 που σύμφωνα με το σενάριο, ξεκίνησε από τα Βλάχικα.

Οι δημιουργοί της σειράς επιχειρούν να συγκρίνουν την περίοδο της τουρκοκρατίας με την τωρινή «περίοδο κατοχής» που ξεκίνησε το 1981 «όταν η Ελλάδα έγινε επαρχία της αναδυομένης Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας».

Σατιρίζοντας την περιβόητη τοποθέτηση του ιστορικού στο «1821» ότι τα πρώτα 300 χρόνια τουρκοκρατίας οι Ελληνες ζούσαν μες την ευημερία, που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η σειρά του Mega εμφανίζει τον Θάνο Βερέμη – ή μάλλον το καρτούν του - να μιλά για τη «χρυσή εποχή μετά το 1981» και να λέει: «Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα χρόνια οι κάτοικοι του τότε Ελλαδικού χώρου – δηλαδή η σημερινή έκταση συν τα Ιμια - ζούσαν καλά».

Η εκπομπή είναι διαθέσιμη online και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θάνος Βερέμης MEGA OYK ΣKAΪ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ