Οι καστανιές επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη - iefimerida.gr

Οι καστανιές επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όλες οι καστανιές εδώ είναι καταδικασμένες» έγραφε το προφητικό πρωτοσέλιδο των New York Times το 1911 καθώς τα δέντρα της Νέας Υόρκης είχαν χτυπηθεί από μία ασθένεια.

Η ασθένεια (blight) είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στον ζωολογικό κήπο του Bronx και μέσα στα επόμενα χρόνια κατάφερε να εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς και να εξαφανίσει δισεκατομμύρια δέντρα στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια.

Τώρα έναν αιώνα μετά η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει στην διάθεση της μια νέα ποικιλία ανθεκτικής καστανιάς που καλλιεργήθηκε για 23 ολόκληρα χρόνια και έξι ολόκληρες γενιές προκειμένου να αποκτήσει ανοσία στην ασθένεια.

Οι νέες εξελιγμένες καστανιές θα δεντροφυτευτούν τους προσεχείς μήνες σε όλες της περιοχές που επλήγησαν από την ασθένεια. Η αρχή θα γίνει αύριο 25/3 στο Prospect Park της Νέας Υόρκης όπου μόνο τα τελευταία χρόνια καταστράφηκαν από την ασθένεια περισσότερες από 1400 καστανιές. Διαβάστε όλο το άρθρο των NY Times εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικολογία Νέα Υόρκη καστανιά πάρκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ