Νέες εκδόσεις 27.3 - iefimerida.gr

Νέες εκδόσεις 27.3

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων.

Marc Roche, H Τράπεζα. Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο,

μτφρ: Αριστέα Κομνηνέλλη,

εκδόσεις Μεταίχμιο

Ποια είναι αλήθεια η Goldman Sachs; Στις μέρες μας είναι μια παγκόσμια δύναμη. Τι είναι εκείνο που την κάνει ισχυρή; Η απόλυτη μυστικότητα. Διακρίνεται επιπλέον από μια κάποια έπαρση, μια και βγήκε δυνατότερη από το κραχ του 2008. Ο Marc Roche μάς εισάγει στα παρασκήνια αυτού του ναού του χρήματος. Ανακαλύπτουμε σχέσεις στενές, αλλά και κρυφές, με ορισμένες πολυεθνικές, όπως με τη διαβολική BP. Μαθαίνουμε πώς η τράπεζα αυτή, με την αχαλίνωτη ροπή προς την κερδοσκοπία, βοηθά κράτη όπως η Ελλάδα να κρύψουν τα χρέη τους. Χρησιμοποιώντας μεθόδους νόμιμες, αν και όχι πάντα ηθικές, οργανώνει επίσης σφοδρές επιθέσεις, όπως την επιτυχημένη επιθετική εξαγορά της ευρωπαϊκής χαλυβουργίας Arcelor από τον ινδικό όμιλο Mittal το 2006. Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η τεκμηριωμένη έρευνα του Marc Roche στρέφει τα φώτα σε έναν από τους στυλοβάτες του καπιταλισμού, μια τράπεζα που αποτελεί ένα από τα γρανάζια της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης και τον φόβο και τρόμο των περισσότερων κυβερνήσεων.

Γκλεν Κούπερ, Η βιβλιοθήκη των νεκρών,

μτφρ.: Αλεξάνδρα Κονταξάκη,

εκδόσεις Πατάκη

Υπάρχουν μυστικά που πρέπει να παραμείνουν θαμμένα. Εννιά άνθρωποι βρήκαν βίαιο θάνατο στη Νέα Υόρκη, θύματα ενός τρομαχτικού κατά συρροή δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος σπέρνοντας τον τρόμο. Εννιά ξένοι που δεν τους συνδέει τίποτα, παρά μόνο αυτό: οι καρτ ποστάλ από το Λας Βέγκας που ανακοινώνουν τη μέρα του θανάτου τους. Την υπόθεση θα αναλάβει ένας πράκτορας του FBI με ταραχώδες παρελθόν και πρόβλημα αλκοολισμού, ο οποίος δεν έχει τίποτα να χάσει πια… Εγκαταλειμμένος σ' ένα μοναστήρι είναι ένας ανεπιθύμητος γιος που γεννήθηκε την καταραμένη έβδομη μέρα του έβδομου μήνα του έτους 777… Απροετοίμαστη για μια μνημειώδη ανακάλυψη είναι μια μεταπολεμική αποστολή που ερευνά τις κρύπτες μιας μυστικής μεσαιωνικής κοινωνίας, όμως όλα οδηγούν σ' ένα μυστικό βουτηγμένο στο πεπρωμένο, στην ιστορία, στο κακό, στην πίστη και στη διαφθορά… και σε μια τρομαχτική αλήθεια που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί ποτέ.

Peter Straub, Η νύχτα του κακού,

μτφρ: Νίκος Σπυριδάκης,

εκδόσεις Bell

Ο χαρισματικός και δαιμόνιος Σπένσερ Μάλον ήταν ένας γκουρού των πανεπιστημιακών κάμπους του '60 που μαγνήτιζε τους νεαρούς οπαδούς του. Ένα μοιραίο βράδυ, όμως, κάλεσε τους πιο ένθερμους θαυμαστές του σε μια μυστική ιεροτελεστία σ' ένα λιβάδι. Τα πράγματα εξελίχθηκαν απρόβλεπτα και η βραδιά τέλειωσε μ' ένα διαμελισμένο πτώμα και τις ψυχές όσων βρέθηκαν εκεί τσακισμένες. Τόσα χρόνια μετά, η ασύλληπτη φρίκη εκείνης της νύχτας βασανίζει ακόμη όσους την έζησαν. Κανείς τους δε θέλει να θυμάται. Αλλά και κανείς τους δεν μπορεί να ξεχάσει... Ο Λη Χάργουελ, συγγραφέας σήμερα, ήταν ο μόνος που δεν ακολούθησε τότε τον Μάλον. Τώρα επιχειρεί γράφοντας ένα βιβλίο να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα στο κορίτσι του, που είναι πια σύζυγός του, και στους φίλους του. Με τη δική του επιμονή, ένας ένας αρχίζουν να μιλούν για τα γεγονότα που τους σημάδεψαν για πάντα. Και για το πώς, άθελά τους, άνοιξαν την πόρτα σ' ένα Κακό που ήταν πέρα από τις δυνάμεις τους... Ο Πίτερ Στράουμπ, ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς συγγραφείς μυστηρίου και τρόμου, έχει γράψει μέχρι σήμερα δεκαεφτά μυθιστορήματα που έγιναν όλα μπεστ σέλερ, ανάμεσα στα οποία τα "Χαμένο αγόρι χαμένο κορίτσι", "Στο σκοτεινό δωμάτιο", καθώς και, από κοινού με τον Στίβεν Κινγκ, το "Φυλαχτό" και το "Μαύρο σπίτι". Μεταφρασμένος σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και βραβευμένος με κάποια από τα σημαντικότερα βραβεία του είδους, όπως το Bram Stoker και το World Fantasy Award, ο Στράουμπ επανέρχεται με ένα μυθιστόρημα "ιδιοφυές στην ενορχήστρωσή του και προκλητικό στις απόψεις του, ένα από τα καλύτερα σύγχρονα έργα του είδους", όπως το χαρακτήρισε το Publishers Weekly.

Laurence Cosse, Στο καλό μυθιστόρημα,

μτφρ: Αχιλλέας Κυριακίδης,

εκδόσεις Πόλις

Ένας ένθερμος θαυμαστής του Σταντάλ, μια πολύ όμορφη ξανθιά και ένας φιλήσυχος Βρετόνος πέφτουν θύματα βίας. Τι ενώνει αυτούς τους τόσο διαφορετικούς ανθρώπους; Η συμμετοχή τους στη μυστική εταιρεία "Επιτροπή του καλού μυθιστορήματος". Κάθε παθιασμένος αναγνώστης μυθιστορημάτων ονειρεύεται το ιδανικό βιβλιοπωλείο. Όχι ένα απλώς καλό και ενημερωμένο βιβλιοπωλείο, όπου μπορεί να βρει κανείς καλά μυθιστορήματα, αλλά ένα βιβλιοπωλείο αφιερωμένο στο μυθιστόρημα, όπου θα υπάρχουν μόνο αριστουργήματα. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ο βιβλιοπώλης Ιβάν και η ηγέριά του Φραντσέσκα ανοίγουν αυτό το ιδανικό βιβλιοπωλείο. Η επιλογή των τίτλων ανήκει στα μέλη τής άκρως μυστικής εταιρείας "Επιτροπή του καλού μυθιστορήματος". Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη... Και η βιωσιμότητα της επιχείρησης διόλου εξασφαλισμένη. Οι βιβλιοπώλες μας είχαν υπολογίσει όλα τα προβλήματα και είχαν σκεφτεί όλες τις δυσκολίες που θα συναντούσαν, εκτός από μία: την απίστευτη επιτυχία που θα γνώριζε το ιδανικό βιβλιοπωλείο... Είχαν επίσης υποτιμήσει τον φθόνο όσων αποκλείονταν από την επιλογή... Έτσι, επιλέγονται ο Peter Carey, ο Jean Echenoz, ο Pierre Michon. Αλλά όχι ο Michel Houellebecq! Το σκάνδαλο ξεσπά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ