Ο Άρης φέρνει πόλεμο - iefimerida.gr

Ο Άρης φέρνει πόλεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά μπαίνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αφορμή τη θέση που διατύπωσε για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως με το κόμμα. Τον είχε δε προειδοποιήσει ότι οι πρακτικές του παρελθόντος δεν θα γίνονται εφεξής ανεκτές. Και μολονότι τον αξιοποίησε και τον ενέταξε στην ηγετική ομάδα, εκείνος συνεχίζει και ακολουθεί-σύμφωνα με όσα του καταμαρτυρούν οι συνεργάτες του κ.Σαμαρά- μια πορεία με προσωπικές στρατηγικές.

Σε νέα φάση μεγάλης εσωστρέφειας μπήκε ξανά η Νέα Δημοκρατία. Σε μία στιγμή οι βουλευτές και στελέχη περίμεναν τον Αντώνη Σαμαρά να περάσει στην αντεπίθεση ώστε η Νέα Δημοκρατία να περάσει για πρώτη φορά έστω οριακά μπροστά στις δημοσκοπήσεις, άρχισε ο φαύλος κύκλος των εσωκομματικών συγκρούσεων.

Εν τω μεταξύ τομεάρχες και ηγετικά στελέχη διαφωνούν πλέον ανοιχτά με το μοντέλο διοίκησης του Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγορούν με διαρροές ότι αποφασίζει με τους στενούς φίλους και συνεργάτες του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα κεντρικά στελέχη που έχουν θεσμοθετημένους ρόλους.
Πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν την άποψη ότι σύντομα οι συγκρούσεις θα κορυφωθούν εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν ανοίξει το παιχνίδι και να βγάλει στην πρώτη γραμμή στελέχη με απήχηση στην κοινωνία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προς το παρόν κινείται αμυντικά και προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις με προειδοποιήσεις ότι δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση. Η απόφαση του να συγκαλέσει σήμερα συνεδρίαση στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος αποτελεί όπως λένε κύκλοι της Συγγρού έμμεση προειδοποίηση προς όσους έσπευσαν να κάνουν διαρροές, όσο ο κ.Σαμαράς απουσίαζε στις Βρυξέλλες. Στο στόχαστρο του είναι κυρίως ο Τομεάρχης Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, στον οποίο χρεώνονται κατά βάσιν οι διαρροές για ...μίνι ανταρσία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε επιπλήξει πρόσφατα σε οξείς τόνους τον κ.Σπηλιωτόπουλο

Πρόβλεψη μας είναι ότι το σήριαλ αυτό, όχι απλώς δεν θα πάρει τέλος, αλλά θα κλιμακωθεί..

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ