Η επέλαση των ρακούν στην Μεγάλη Βρετανία - iefimerida.gr

Η επέλαση των ρακούν στην Μεγάλη Βρετανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα συμπαθέστατα τετράποδα που έφτασαν στην Αγγλία από την Αμερική έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε επικίνδυνο βαθμό και να μετατρέπονται από κατοικίδια σε άγρια ζώα!

Σε σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, αναφέρεται πως ο πληθυσμός των ρακούν στην Μεγάλη Βρετανία αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς τα ειδικά χρόνια και ειδικά μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου το 2007 που επέτρεπε την εισαγωγή τους στην χώρα ως κατοικίδια.

Και μπορεί ως κατοικίδιο το ρακούν να είναι ένας παιχνιδιάρικος χαριτωμένος φίλος που η συμπεριφορά του θυμίζει αυτή της γάτας, όμως αν αυτά τα τετράποδα αφεθούν ελεύθερα στη φύση (και δυστυχώς πολλοί ασυνείδητοι στην Αγγλία έκαναν ακριβώς αυτό) τότε αρχίζουν να προκαλούν ζημιές (εισβολές σε σπίτια, κάδους απορριμμάτων, χώρους φύλαξης τροφίμων κ.λπ.) ενώ μπορεί να γίνουν και επιθετικά. Οι θεάσεις αδέσποτων ρακούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται και κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για μια ακόμη βίαιη επέμβαση του ανθρώπου στην ισορροπία ενός οικοσυστήματος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγγλία κατοικίδιο pet raccoon ρακούν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ