Εβδομάδα Μόδας: Δημήτρης Ζαφειρίου - iefimerida.gr

Εβδομάδα Μόδας: Δημήτρης Ζαφειρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαββατοκύριακο μόδας αυτό που έρχεται και ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να μπει κανείς στο κλίμα, από συνεντεύξεις αυτών που αποκαλούνται «νέο αίμα»… Ο ελπιδοφόρος Δημήτρης Ζαφειρίου λίγο πριν δείξει την κολεξιόν του Le Diner Surrealiste (για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2011-2012) το Σάββατο, στις 7, στην Τεχνόπολη, βρήκε χρόνο να απαντήσει στις ερωτήσεις μας.Ποια είναι η αγαπημένη στιγμή της ημέρας σου;

Μ’αρέσουν οι τελευταίες ώρες μιας μέρας, οι στιγμές χαλάρωσης, μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς, από ένα ξενύχτι, από μια μέρα ξεκούρασης, από οτιδήποτε έχεις βιώσει during the day. Το βράδυ δηλαδή, όταν τελειώνουν όλα, όταν σκεπάζει την πόλη η ησυχία, και σκέφτεσαι όταν ο περισσότερος κόσμος κοιμάται όσα συνέβησαν στην μέρα σου, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί και κάνοντας το τελευταίο τσιγάρο.

Τι μουσική ακούς αυτή την περίοδο;

Ακούω David Bowie, Blondie, Grace Jones, Brigitte Bardot, Sliimy, Rihanna, και άπειρα ροκαμπίλι τραγούδια που μου φτιάχνουν την διάθεση απίστευτα αυτή την περίοδο.

Τι βιβλίο έχεις στο κομοδίνο σου;

Ζυράννα Ζατέλη, ” Η περσινή αρραβωνιαστικιά”, μαζί με το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Οδός Πανός, που είναι αφιερωμένο σε αυτήν. Την λατρεύω την Ζατέλη ως συγγραφέα και ως περσόνα, στυλ, attitude.

Διαβάζεις περιοδικά μόδας;

Πολλά… Κυρίως ξένα πια, συστηματικά. Δηλαδή δεν χάνω ποτέ την γαλλική και αγγλική Vogue, το Numero, το Εncens, το W κ.ά…

Πώς ενημερώνεσαι για την επικαιρότητα;

Μ’ αρέσουν οι κυριακάτικες εφημερίδες ( και τα περιοδικά μόδας που βγαίνουν μ’ αυτές, που είναι και τα ελληνικά περιοδικά που συνήθως προτιμώ τον τελευταίο χρόνο)… και όλη αυτή η ιεροτελεστία του κυριακάτικου πρωϊνού με άπειρο καφέ και διάβασμα της επικαιρότητας.

Ποιο look προτιμάς σε ένα κορίτσι;

Μ’αρέσουν όλα τα look που μπορεί να τα υποστηρίξει μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για αυτό που φοράει. Δηλαδή μπορεί να θαυμάσω μια γυναίκα για το στυλ της ακομα και αν απέχει από το προσωπικό μου γούστο, όταν αυτή έχει την προσωπικότητα να το υποστηρίξει, να δείχνει όμορφη και ευτυχισμένη με την εμφάνισή της. Τώρα, αν με ρωτάς για το προσωπικό μου γούστο, μ’αρέσει να βλέπω γυναίκες με ωραία εσώρουχα Αgent Provocateur, ψηλοτάκουνα παπούτσια Givenchy και Louboutin μοχέρ πουλόβερ και γούνες, δερμάτινα jackets Rick Owens, τσάντες από καστόρινο δέρμα ή δέρμα φιδιού, vintage αξεσουάρ, διαμαντένια κοσμήματα, χρυσά μενταγιόν 70′s καi πέρλες, πένσιλ φούστες και φαρδιά παντελόνια Dimitri Zafiriou από τις τελευταίες μου collections, και όπωσδήποτε χαμογελαστές με έντονα κόκκινα ή φουξ χείλη.

Τι είδους ρούχα αποφεύγεις να φοράς;

Αθλητικά ρούχα, τα θεωρώ πυτζάμες και πρέπει να απαγορευτούν στους δρόμους!

Ως παιδί ήθελες να γίνεις σχεδιαστής μόδας;

Όχι. Μ’ άρεσαν τα ρούχα, αλλά σαν παιχνίδι, σαν μεταμφίεση. Ήθελα να γίνω πολλά, να ονειρεύομαι διάφορα. Και αργότερα στην εφηβεία ήταν διασκέδαση, για να είσαι cool, όπως και η μουσική. M’ άρεσε πάντως η τέχνη… και ήμουν σίγουρος ότι και να έκανα θα είχε κάποια σχέση με αυτήν. Αποφάσισα να γίνω σχεδιαστής αργότερα και πολύ συνειδητά, όταν κατάλαβα ότι η μόδα μπορεί να σε μεταφέρει κάπου αλλού, να σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά είσαι.

Περίγραψε το στυλ σου όπως θα το έκανε ένας καλός σου φίλος.

Είναι πολύπλοκο, σίγουρα διαφορετικό και αρκετά θεατρικό τις περισσότερες φορές, αρκετά glamorous. Δεν λείπουν από την γκαρνταρόμπα μου τα καπέλα, οι γούνες, οι μεγάλες τσάντες, τα κοσμήματα από ελεφαντόδοντο, ξύλο, χρυσό και διαμάντια, τα γάντια, οι σκελετοί γυαλιών από ταρταρούγα, τα αρώματα Opium και No 5, οι ξεχειλωμένες μπλούζες με στενά jeans, τα φαρδιά παντελόνια σε retro γραμμές, τα καλοραμμένα σακάκια, τα μεταξωτά μαντήλια … Μ’ αρέσει να μπαίνω σε ρόλους με το στυλ μου, να ζω τις μικρές μου καθημερινές ιστορίες με μία θεατρικότητα, με έναν κοσμοπολίτικο αέρα…

Τι εξέλιξη έχεις δει στις κολεξιόν σου από την πρώτη ως την πιο πρόσφατη;

Τα ρούχα μου γίνονται πιό ώριμα, πιο καλοραμμένα, πιο διαχρονικά, με εμμονή πάντα στην πολύ καλή ποιότητα των υφασμάτων.

Αν ένα κορίτσι είχε τα χρήματα για μόνο ένα σου ρούχο, τι θα τη συμβούλευες να αγοράσει;

Ένα υπέροχο πανωφόρι, jacket, παλτό, κάπα, οτιδήποτε της ταιριάζει. Από πολύ καλό ύφασμα, μονόχρωμο, καλοραμμένο για όλες τις ώρες.

Ποια συλλογή άλλου έλληνα σχεδιαστή έχεις ζηλέψει;

Των Deux Hommes, των οποίων την δουλειά θαύμαζα και θαυμάζω πάντα, είναι αξιόλογοι σχεδιαστές και άνθρωποι.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σχεδιαστής ever;

H Chanel…!

Από τους πιο νέους;

O Rick Owens, ο Yohji Yamamoto και οι Comme Des Garcons.

Τι συμβουλή δίνεις στους σπουδαστές των σχολών μόδας;

Να δουλεύουν σκληρά και επίμονα, τίποτα δεν σου χαρίζεται, όλα θέλουν πάρα πολλή εργατικότητα, υπομονή και προσπάθεια. Να μην βιάζονται και όλα έρχονται την σωστή στιγμή.

Τι σε φοβίζει στο μέλλον της ελληνικής μόδας; Τα fashion weeks ίσως;

Δεν με φοβίζει κάτι, θα κάνω μόδα δημιουργικά και σωστά όσο μπορώ και με όποιες μορφές της με ικανοποιούν ως άνθρωπο και δημιουργό κατά καιρούς. Αγωνίες υπάρχουν πάντα, ειδικά σε μία δουλειά που τρέχει συνεχώς και χωρίς υποδομή στην Ελλάδα. Αλλά είμαι πάντα αισιόδοξος, δεν μπορώ να δω διαφορετικά τα πράγματα… Μόδα υπήρχε και θα υπάρχει πάντα, όπως και οι άνθρωποι που την αγαπούν, για όλα της τα καλά και τα περίεργα…

Πηγή: Fashionism

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Ζαφειρίου Εβδομάδα Μόδας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ